Τέλος εποχής*.(Από την ανάποδη!). Πως η προκύρηξη εκλογών φέρνει τα πάνω κάτω στον Δήμο Αλεξάνδρειας. ( Μια πρώτη ανάλυση)

Εξαντλώντας την προθεσμία που του έδινε ο νόμος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ως όφειλε, προκύρηξε σήμερα επαναληπτικές εκλογές για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Η εξέλιξη αυτή αν και αναμενόμενη, προκαλεί αναταράξεις στα πολιτικά δεδομένα του τόπου. 

Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα σήμερα, πρώτη ημέρα της ιδιαίτερης αυτής προεκλογικής περιόδου.

 Με την προκύρηξη εκλογών αυτομάτως διαψεύδονται όλες οι προσδοκίες που η πλευρά του νυν δημάρχου καλλιεργεί εδώ και καιρό για μη διεξαγωγή εκλογών, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται δεδομένα που θα δυσκολευτούν να αγνοήσουν οι δικαστές του συμβουλίου της επικρατείας που συνεδριάζει σε λίγες μέρες επί ενστάσεως της παράταξης του νυν δημάρχου, για το αν θα επικυρώσει την απόφαση του διοικητικού εφετείου της Βέροιας.

  Σε αυτό ακριβώς το δικαστήριο ο Παναγιώτης Γκυρίνης έχει στηρίξει όλες τις ελπίδες του ούτως ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου για άλλα τέσσερα χρόνια, συμπληρώνοντας το ρεκόρ των 14 ετών στο τέλος της θητείας του.


Αν το δικαστήριο δεν δικαιώσει την ένσταση της παράταξης του ή ακόμα χειρότερα για τον ίδιο, δεν βγάλει απόφαση πριν τις εκλογές τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ολική ανατροπή.

 Είναι γνωστό σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως μια δικαστική ήττα του νυν δημάρχου, θα είναι αποτρεπτική για τον ίδιο και τους συνεργάτες του να απευθυνθούν ξανά στους πολίτες, με μια σειρά προβλημάτων άλυτα, και την οργή τους ( δίκαιη η όχι ) να ξεχειλίζει αυτό τον καιρό. (Μια βόλτα στους δρόμους της πόλης η των χωριών μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο....)

Ήδη και αυτό είναι απολυτα ενδεικτικό, πολλοι
 υποψηφιοι του δείχνουν αδιαφορία στην καλύτερη ή και άρνηση, να συμμετάσχουν σε νέες εκλογές, ενώ για άλλους που έχουν ήδη δοκιμασθεί και απέτυχαν να εκλεγούν τον Οκτώβριο που κατέβαιναν κυριολεκτικά χωρίς αντίπαλο, δεν έχουν στην ουσία κανένα κίνητρο να δώσουν τον αγώνα. Ακόμη και ο ίδιος ο Παναγιώτης Γκυρίνης , απέχοντας απο όλες σχεδόν τις κοινωνικές εκδηλώσεις τον τελευταίο καιρό, δείχνει να δυσκολεύεται να αποδεχθεί την πιθανότητα να είναι ξανά υποψήφιος.

 Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο της Δώρας Κουρκουτά επικρατεί ενθουσιασμός, με τους 131 υποψήφιους της να βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης, στην οποία θα βοηθηθούν και από άλλους εξήντα υποψηφίους που κόπηκαν από το δικαστήριο, αλλά παραμένουν ένθερμα ενεργοί.
  
*Με τον πιο απροσδόκητο και εντελώς αντίθετο τρόπο επιβεβαιωβεται η ρήση της Δώρας Κουρκουτά για τέλος εποχής!

 Απίστευτο όπως και να το δει κανείς!!