Η εκλογές, αν γίνουν, θα είναι ντέρμπι. Ανάλυση.

Περιμένοντας και εμείς την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας, με δεδομένο ότι απομένουν μόνο δυο εβδομάδες ως την ημερομηνία των εκλογών που σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα διεξαχθούν 7 Απριλίου, το Γη Ειδα επιχειρεί να κάνει μία ανάλυση για το πώς έχουν τα πράγματα, τώρα, αυτή τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές, Παρασκευή πρωί.

Όπως ολα δείχνουν, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως οι εκλογές της 7ης Απριλίου θα είναι ντέρμπι.

 Μπορεί θεωρητικά ο νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, να φαντάζει φαβορί εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει πληρες ψηφοδέλτιο 270 υποψήφιών, έναντι 129, αν μετράμε σωστά, της Δώρας Κουρκουτά, υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί  παράμετροι που αντισταθμίζουν το ισχυρό αυτό πλεονέκτημα.

Εδώ παρουσιάζουμε μερικούς από αυτους

1. Οι υποψήφιοι της Δώρας Κουρκουτά μπορεί να είναι λίγοι, είναι όμως απίστευτα ένθερμοι,τους βλέπουμε παντού. Κάτι που δεν συμβαίνει στην αντίθετη πλευρά, όπου πολλοί κατεβαίνουν με κρύα καρδιά, αφού ξέρουν ήδη τη μοίρα τους. 

2.Η  εικόνα του δημάρχου στον κόσμο είναι σε πολύ κακό επίπεδο. Ακόμα και η εμφανής βελτίωση σε κάποιους τομείς της καθημερινότητας που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες όπως π.χ τα σκουπίδια, εκλαμβάνεται από τους πολίτες ως αδυναμία της διοίκησης και ότι πρόκειται για προεκλογικό μόνο φαινόμενο. Πώς να τους δώσει κανεις άδικο; 

3. Η αδιανόητη εμμονή με τα δικαστήρια μετέτρεψε τον νυν δήμαρχο στα μάτια των πολιτών ως υπαίτιο αυτης της εκλογικής ταλαιπωρίας, τι και αν η ευθύνη είναι της αντιπάλου του. Αν δεν δικαιωθεί μάλιστα απο το ΣτΕ, θα είναι μια ήττα που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία των διαφόρων οπαδών του που διακινούν μέρα νύχτα την εκνευριστική βεβαιότητα πως δεν θα γίνουν εκλογές.

4. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας και των τριών βουλευτών της έχει μεταβληθεί κατά πολύ σε σχέση με το καλοκαίρι. Κρατούν πλέον στάση ουδετερότητας, αν μη τι άλλο. 

5. Λόγω του ενθουσιασμού που προαναφέραμε,  οι συγκεντρώσεις στις ομιλίες της Δώρας Κουρκουτά αναμένεται να είναι μεγαλύτερες, κατι που επικοινωνιακά θα παίξει σημαντικό ρολο.

6. Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μας. Στην  πόλη της Αλεξάνδρειας που σε ψηφοφόρους είναι όση όλα τα χωριά του δήμου μαζί, ο δήμαρχος παρουσιάζει χαμηλή αποδοχή, κάτι που μπορεί κανείς να το δει από τα ποσοστά αποχής που ήταν μεγαλύτερα εδώ, αλλά και από τα ποσοστά του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο αστικό κέντρο του δήμου, τη Μελίκη όπου η Κουρκουτά είναι ξεκάθαρα μπροστά.

7. Παρατηρώντας το ψηφοδέλτιο της Δώρας Κουρκουτά θα δει κανείς τουλάχιστον μία δεκαπενταδα  υποψηφίων που θα κυμανθούν σε τετραψήφιο  αριθμο ψήφων. 

Ενδεικτικά και με τυχαια σειρά αναφέρουμε: 
Τσιάπλας Κιρκιλιαννίδης, Παπαδόπουλος. Μ.  Βενιόπουλος, Λουκανοπουλος,Μαμουτοπουλος, Κυτούδης, Κοτσιφού, Σιμψερής, Τσιάρας, Σταυρής, Ευαγγελόπουλος, Ρεσινιώτης, Μπακάλης, Πανταζόπουλος
και σίγουρα και άλλοι που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Από την άλλη πλευρά όλα είναι πλέον ρευστά.


 Ευχή μας είναι να γινουν τελικά εκλογές και αυτή η ανάλυση μας όπως και πολλές ακόμη να δοκιμαστεί στο επίπεδο της πράξης και να μη μείνει μια ακόμη θεωρία.