Άγαλμα του Ανδρέα Λοβέρδου στην Αλεξάνδρεια, προτείνουν φορείς και σύλλογοι. Το μπαμπούρι*

Την ανέγερση αγάλματος του συνταγματολόγου Ανδρέα Λοβέρδου ζήτησαν με κοινό αίτημα προς το υπουργείο πολιτισμού φορείς της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στο κείμενο του αιτήματος που εξασφάλισε το Μπαμπούρι και θα το παρουσιάσει όταν κριθεί αναγκαίο, αναφέρονται σειρά από λόγους για τους οποίους ο αγωνιστής της δημοκρατίας και τον ατομικών δικαιωμάτων πρέπει να τιμηθεί με το μέγιστο αυτό αξίωμα.

 Όπως αναμένοταν αρνητικός στέκεται στο αίτημα μόνο ο δήμος Αλεξάνδρειας αφού σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στον Δήμαρχο, εκκρεμεί η τοποθέτηση τεσσάρων αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διαβάστε  σχετικό παλαιότερο ρεπορτάζ μας.
 
Το μπαμπούρι μίλησε με διακεκριμένους πολίτες που εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

 Ο Α.Τ. πρόεδρος αλλά και εκπρόσωπος των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής δήλωσε:
 "Το ότι θα ξαναγίνουν εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας ήταν δώρο εξ' ουρανού για τους συλλόγους μας. Ήδη με το άκουσμα της είδησης τρέξαν πολλοί να οργανώσουν γουρουνοχαρές στις οποίες παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του τζίρου. Κατά την περίοδο της αποκριάς αναμένεται να γίνουν πολλές νέες δράσεις από όλους τους συλλόγους. Αξίζει η μέγιστη αυτή τιμή στον κ. Λοβέρδο."

  Η  Μ.Μ. ιδιοκτήτρια χώρων εστίασης στο κέντρο της πόλης δήλωσε ότι "με την απόφαση αυτή ξαναείδαμε κόσμο στα μαγαζιά μας μετά από καιρό. Δεκάδες live και λαϊκές βραδιές ήδη έχουν προγραμματιστεί"

 Ο Δ.Π. εκπροσωπώντας τους αθλητικούς συλλόγους όλης της περιοχής του δήμου, μίλησε με ιδιαίτερα θερμα λόγια για την απόφαση αυτη." Οι νέες εκλογές θα δώσουν μεγάλη ανάσα στους συλλόγους αφού πλέον θα κάνουν τις ετήσιες χοροεσπερίδες τους με κόσμο αλλά και έσοδα , αφού σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση μου το 80% των εσόδων σε αυτές οφείλεται σε υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους"

 Θέση για το ζήτημα πηρε και ο Γ.Μ. εκπρόσωπος των ιστοριογράφων της περιοχής, ο οποίος αναγνωρίζει μεν την ανάγκη τιμής στο πρόσωπο του μεγάλου αγωνιστή, θεωρεί δε μάλλον υπερβολική μια τέτοια ενέργεια. Αντιπροτείνει την μετονομασία κεντρικής πλατείας ή οδού της πόλης.

Ο Ν.Λ. ιδιοκτήτης ενημερωτικού σάιτ της περιοχής δήλωσε πως εκτός του κ Λοβέρδου, θα πρέπει να στηθεί άγαλμα και στον κ. Χαλκίδη που χάρη σε αυτόν ενεργοποιήθηκε ο γνωστός συνταγματολόγος, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στη συνεισφορά  της "άλλης πλευράς" που οδήγησε στο να κερδηθεί μια αποφαση που φαινόταν χαμένη.

 " Τώρα πλέον όχι μόνο θα πάρουμε έξτρα λεφτά σε μια περίοδο νεκρή για εμάς που εκτός των άλλων έχει πέσει πολύ η διαφημιστική κίνηση των καταστημάτων, αλλά θα μπορούμε να τα παίρνουμε από όλους. Θα πρότεινα να βγάλουμε κάποιο μερίδιο από τα έσοδα μας για την νομική ομάδα που έφερε την μεγάλη ανατροπη" είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός πολιτικός αναλυτής.

 Φήμες ότι ένσταση στο ΣτΕ σε περίπτωση υιοθέτησης της αποφάσης θα κάνει γνωστός "άχαστος" δικηγόρος της περιοχής ελέγχονται ως ανακριβείς, αφού εκτός των άλλων νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δεν θα βρεθεί κανένα δικαστήριο στη χώρα να την δεχθεί.

*Το Μπαμπούρι είναι χιουμοριστικό σάιτ. Οι ειδήσεις του παρότι μοιάζουν αληθινές, δεν είναι.