Υπάρχει διοίκηση στον δήμο Αλεξάνδρειας; Πρωτοφανές στα χρονικά νομικό κενό εξουσίας.

Μετά την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Βέροιας να ακυρώσει τις εκλογές του Οκτωβρίου στον δήμο Αλεξάνδρειας, μεταξύ των πολλών αναταράξεων που αυτή προκάλεσε, υπάρχει και ένα σοβαρό νομικό ζήτημα στο οποίο δυσκολεύονται να απαντήσουν όχι μόνο νομικοί, αλλά κυρίως, οι ίδιοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του κράτους. 
Υπάρχει σήμερα νομικά κατοχυρωμένη διοίκηση στον δήμο Αλεξάνδρειας;

 Σωστά πράτοντας, η άμεσα ενδιαφερόμενη υποψήφια δήμαρχος πλέον σύμφωνα με την δικαστική απόφαση Δωρα Κουρκουτα, απευθύνθηκε με ερώτημά της πώς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το ποια ακριβώς είναι η κατάσταση στον Δήμο σήμερα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας ούτε ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας, ούτε το υπουργείο εσωτερικών είναι σε θέση να δώσουν σαφή απάντηση σε αυτό το πρωτοφανές νομικό μπέρδεμα.

  Το Γη Ειδα πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε μεταξύ πολλών άλλων και με καθηγητές νομικής σε πανεπιστήμια της χώρας αλλά και του εξωτερικού, θέτοντας το σχετικό ερώτημα, με την απάντηση των περισσοτέρων  να εκπλήσσει.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη νομική ερμηνεία,  σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στον δήμο Αλεξάνδρειας δεν υπάρχει διοίκηση και ως εκ τούτου οποιαδήποτε πράξη της είναι άκυρη.

 Πιο χαρακτηριστική ήταν η άποψη γνωστού καθηγητή νομικής, (το όνομα του οποίου για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύσουμε αλλά είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται) ότι "κακώς εισέρχονται στα γραφεία του Δημαρχείου ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι".

 Σε αυτό το καίριο ερώτημα καλείται άμεσα να απαντήσει το Υπουργείο Εσωτερικών και ελληνική δικαιοσύνη, πριν αυτή η πρωτοφανής έλλειψη εξουσίας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα όχι μόνο στο Δήμο αλλά και σε οικογένειες που εξαρτούνται οικονομικά άμεσα από αυτον, υπάλληλοι προμηθευτές, εργολάβοι κλπ.
 Κάθε μέρα που περνάει και δεν βρίσκεται λύση στο ζήτημα αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών και η Ελληνική Πολιτεία στο σύνολο της είναι πολλαπλά έκθετη.