Πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ένα μεγάλο ευχαριστώ από το ΓηΕίδα.

 Με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων να συνεχιζεται ακομη, στο Γη Είδα επιχειρούμε μια πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων.

 Ξεκινώντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την αγάπη και εμπιστοσύνη που έδειξε σε αυτη την προσπάθεια μας.
Παρά τα ελάχιστα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας, το ΓηΕιδα διαβάστηκε πολύ γράφοντας με θάρρος, καθαρά και χωρίς συμβιβασμούς.

Δεν θα μπορούσαμε να  ξεκινήσουμε χωρίς να περηφανευτούμε για την ακρίβεια των προβλέψεων μας τόσο ως την έκβαση, όσο και για τα πρόσωπα που εκλέγονται !

Στα βασικά τώρα.

Το αστρονομικό ποσοστό  80% του Παναγιώτη Γκυρίνη με την προσέλευση στις κάλπες να μην επηρεάζεται σχεδόν καθόλου από την απουσία των άλλων δύο συνδυασμών, τον καθιστά απόλυτο θριαμβευτή της φετινής εκλογικής διαδικασίας. 

Το χθεσινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την άποψή μας, ότι ο Παναγιώτης Γκυρινης θα ήταν άνετα νικητής ακόμη και αν κατέβαιναν κανονικά τα άλλα δύο ψηφοδέλτια.

Βασικό στοιχείο της μεγάλης πολιτικής επιρροής του Δημάρχου είναι σίγουρα το ψηφοδέλτιο που συγκρότησε. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες και όλα τα χωριά κατάφερε δίπλα από τα ήδη γνωστά ονόματα να προσθέσει καινούργια, το ίδιο ή και ακόμη περισσότερο δυνατά! Έτσι  κατάφερε να παρουσιάσει ένα δυνατό μείγμα εμπειρίας αλλά και σημαντικης ανανέωσης. 


Ένας δεύτερος λόγος της πολιτικής κυριαρχίας του Παναγιώτη Γκυρίνη αποτελεί η πολύ κακή, αυτοκαταστροφική θα λέγαμε, πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική των άλλων δύο συνδυασμών, που τον εκαναν, με τα οποία λάθη του και αδυναμίες του, να φανταζει όαση σοβαρότητας. 

Οι ίδιες τραγικές φιγούρες, τα πρωτοκλασάτα λεγόμενα στελέχη των αλλων συνδυασμών, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ακολούθησαν μία αυτοκαταστροφική πολιτική ακόμη και την ημέρα των εκλογών. Οι προσπάθειες πολλών από αυτούς να οδηγήσουν τον κόσμο στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ από ένα γινάτι και μόνο, στέφθηκε με αποτυχία χάνοντας δια παντός τον οποιοδήποτε πολιτικό έρεισμα είχαν.
 Η επόμενη μερα του δήμου μας δεν μπορεί να περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση την τοξικότητα που εξέπεμψαν.

 Κλείνοντας, θα θέλαμε να δηλώσουμε την μεγάλη ικανοποίηση μας για τον προσωπικό εκλογικό θρίαμβο τριών νέων ανθρώπων.

 Των 'δικών μας' Σωτήρη Θεοδωρακόπουλου αλλά και Βαγγέλη Τρικαλόπουλου στη Μελίκη και του Δημήτρη Σακαλή που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να παρουσιάσουμε κάποια από τα χαρίσματα του. 

ο Σωτήρης Θεοδωρακόπουλος 
Ο Δημήτρης Σακαλής