Κατερίνα Στριάκα. Με προτάσεις για έναν δήμο που τον θέλεις και εσύ!



Σε μια εποχή που συχνά ακούμε να λέγεται ότι η πολιτική έχει υποχωρήσει και οι υποψήφιοι δεν κάνουν προτάσεις, η Κατερίνα Στριάκα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα.
 
 Η Κατερίνα έχει καταθέσει ένα σύνολο πολύ πρωτοποριακών και καλοδουλεμένων προτάσεων κατά τη διαδικασία υποβολής προτάσεων των υποψηφίων για τη δημιουργία του προγράμματος του συνδυασμού για τη νέα πενταετία. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές από αυτές υιοθετήθηκαν αυτούσιες.

Ιδανική πόλη για εμένα είναι μια πόλη που οι κάτοικοι της καλλιεργούν το πνεύμα τους και έχουν ενσυναίσθηση. Προτείνω λοιπόν :

Γιορτή ανθισμένης ροδακινιάς
Να καθιερωθεί μια γιορτή την άνοιξη αφιερωμένη στις ανθισμένες ροδακινιες που να περιλαμβάνει δράσεις όπως φωτογραφίες, παρουσίαση τοπικών προϊόντων (κομπόστες ροδάκινο , γλυκα κουταλιού κτλ) βόλτες και ξενάγηση στους επισκέπτες. 

Δημιουργικά εργαστήρια
Να γίνει το πνευματικό κέντρο ένας χώρος δραστηριοτήτων με χαμηλό κόστος στις συμμετοχές . Πχ τμήμα μουσικής, ζωγραφικής , χειροτεχνίας . Να βοηθήσουμε τους γονείς στο υπέρογκο οικονομικό κόστος που δαπανούν για τις δραστηριότητες των παιδιών τους.
Γιορτή αφιερωμένη στον Μέγα Αλέξανδρο
Φέρουμε σαν πόλη το όνομα του μεγάλου Αλεξάνδρου . Αυτό είναι μια καλη αφορμή να φτιάξουμε κάτι που να φέρει το όνομα του. Θα είναι μια γιορτή κάθε χρόνο ίσως κ φεστιβάλ νε πολλές συμμετοχές , χορευτικά , φαγητά τοπικά , διαγωνισμοί φωτογραφίας ή ζωγραφικής με το αντίστοιχο θέμα
Μέρα με τα χρώματα
Η μέρα με τα χρώματα που γίνεται στη Θεσσαλονίκη δίνει πολλή χαρά σε όσους συμμετέχουν και θα ήταν ωραίο να το κάνουμε κι εμείς!
Τμήμα δημιουργικής γραφής
Τμήμα δημιουργικής γραφής δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά για όσους μένουν στα περίχωρα και δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης.
Photo booth
Σε κεντρικό σημείο της πόλης ( πνευματικό ) μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα photoboth με διαφορα background ώστε οι νέοι να φωτογραφίζονται και να διασκεδάζουν 
Διαγωνισμός χριστουγεννιάτικος
Τα Χριστούγεννα θα ήταν ωραίο να δώσουμε ένα κίνητρο στον κόσμο και πολλή χαρά κ διασκέδαση διοργανώνοντας έναν διαγωνισμο του πιο όμορφου στολισμένου μπαλκονιού.πχ τα τρία πιο όμορφα μπαλκόνια με ένα τυπικό δωράκι . Εστιάζω στη χαρά της συμμετοχής.
Ομάδα φωτογραφίας
Ομάδα φωτογραφίας με διοργάνωση συχνών εκθέσεων φωτογραφίας με διαφορα θέματα κάθε φορα ! Οι νέοι θα το εκτιμήσουν πολύ νομίζω. Άλλωστε ζούμε στην εποχή της εικόνας .

Εργαστήριο εκμάθησης Wordpress
και κανόνων ασφαλούς διαδικτύου για μαθητές
Κάτι που γίνεται σε πολλές ευρωπαικές πόλεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για τον εργασιακό τους βίο.
Δεντροφυτεύσεις!

Συχνές και ως κίνητρο θα ήταν ωραίο κάθε σχολείο να «υιοθετήσει» και από μερικά δέντρα που θα φυτεύσουν ώστε τα παιδιά στις ημερήσιες εκδρομές τους να τα φροντίζουν και να αναπτυχθεί έτσι το αίσθημα της υπευθυνότητας 
Θέατρο ! Εκτός από την ομάδα που ήδη έχουμε θα ήθελα να δημιουργηθεί και μια μεικτή με άτομα ΑΜΕΑ . Θέλω αυτά τα παιδιά να είναι ενεργά στις δράσεις μας και κυρίως σε μια θεατρική ομάδα. Έχω παρακολουθήσει κ φωτογραφίσει μεικτή ομάδα και η εμπειρία ήταν συγκλονιστική! Άλλωστε μόνο αγάπη μπορούμε να πάρουμε από αυτά τα παιδιά. 

Ευχαριστώ.
Με τιμή,
Κατερίνα Στριάκα