Μία ανατροπή που έμεινε μισή. Η εικόνα στη Μελίκη. Ανάλυση.

 
Εδώ και πολλά πλέον χρόνια η Μελίκη βρίσκεται σε κρίση. Έργα δεν γίνονται, το χωριό ερημώνει, εικόνα εγκατάλειψης, τα πρόβλημα πολλά. Οι αιτίες επίσης πολλές και η συζήτηση μεγάλη. 

Κατά πολλούς Μελικιώτες το προβλημα είναι το πολιτικό προσωπικό του τόπου. Οι διοικήσεις του δήμου δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τον τόπο ή όταν προσπάθησαν όπως αυτή του Γκυρίνη, είτε πολεμήθηκαν είτε ξέμειναν από συνεργάτες, ενώ υπήρξε και έλειψη στελεχών, αφου σχεδόν ποτέ οι αντιδήμαρχοι δεν ήταν Μελικιώτες, κάτι που για την ψυχολογία των ανθρώπων στο Κεφαλοχώρι της περιοχής, ήταν ένα ζήτημα. 

 Ιδιάζουσα παρουσιάζεται στη Μελικη και η πολιτική κατάσταση όσον αφορά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ως πρόσφατα ο Παναγιώτης Γκυρίνης, παρά τις γκρίνιες, έμοιαζε ακλόνητος.
Λέμε ως πρόσφατα, γιατί πριν από λίγες βδομάδες έγινε μια απροσδόκητη αλλά και περιεργη για πολλούς, μεταστροφή στελεχών προς τη Δώρα Κουρκουτά, δείνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ολική ανατροπή. 

Ολική; Ούτε καν.

 Η συστράτευση αυτή γνωστών παλαιών στελεχών που πρωταγωνιστούν στα πολιτικά πράγματα της Μελίκης εδώ και δεκαετίες λειτούργησε και αρνητικά.

 Παίρνοντας μαζί της όλο το παλιό προσωπικό, η Δώρα κέρδισε σε επιρροή, έχασε όμως ένα βασικό πλεονέκτημα του ψηφοδελτίου. Δεν είναι πια το νέο κόντρα στο παλιό όπως θα ήθελε ακόμη και η ίδια

 Ο Κώστας Βενιόπουλος, αν και πάντα δυνατός εκλογικά και πολύ αγαπητός σε μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, ως πρόσφατα ήταν αντιδήμαρχος του Γκυρίνη. Πώς θα μπορέσει να πείσει ότι έφταιγε ο Γκυρίνης για τα προβλήματα της Μελίκης;

 Το ίδιο και οι αδερφοί Χαλκίδη αλλά και ο συμπαθής και πετυχημένος πρόεδρος του συνεταιρισμού Απ. Λουκανόπουλος, που κάνανε απρόσμενα την αλλαγή, ενθυμούμενοι σχετικά αργά την "ανεπάρκεια" του Γκυρίνη, όπως ακούγονται να λένε τελευταία.

 Από την άλλη, γύρω από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας είναι συσπειρωμένη μια ομάδα υποστηρικτών με την δική της δυναμική, όπως ο πρώην δήμαρχος Καρέλης, γνωστά τοπικά στελέχη, αλλά και νεολαίοι με τον ενθουσιασμό τους. Για όσους γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις στην Μελίκη, όχι μόνο δεν πρόκειται για ανατροπή , αφού το λιγότερο που έχει να περιμένει η παράταξη του Γκυρίνη τον Οκτώβριο είναι να παλέψει στήθος με στήθος με αυτή της Κουρκουτά για την πρωτιά, ενώ δεν είναι λίγοι  αυτοί που -μεταξύ των οποίων και εμεις- τον θεωρούν φαβορί να κερδίσει το δεύτερο πληθυσμιακό κέντρο του δήμου Αλεξάνδρειας.

*Ένα επιπλέον ζήτημα που απασχολεί τον κόσμο της Μελίκης, είναι η απαίτηση για Μελικιώτες αντιδημάρχους και όχι από το Νεόκαστρο όπως για χρόνια συμβαίνει.

(Για αυτή την ακόμη πιο ιδιάζουσα περίπτωση όμως θα
 μιλήσουμε σε επόμενο....επεισόδιο!)