Ξέφυγε η κατάσταση.


Μεγάλη ζημία φαίνεται να κάνει στους δύο επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων η δημόσια κόντρα που ξέσπασε χωρίς κανένα λόγο κατά τη γνώμη μας, μεταξύ του Θανάση Τσιάπλα και του ίδιου του Θέμη Σιδηρόπουλου.
 Σε μια εποχή που η Δώρα Κουρκουτά με εξαίρεση, την ιδιατερα ατυχή στιγμή της Μελίκης, επιλέγει να μην απαντάει σε προσωπικές επιθέσεις και να κρατάει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε σχετικά ήρεμα επίπεδα, ο Σάκης Τσιάπλας σήκωσε το γάντι χωρίς κάποιον προφανή λόγο  και φυσικά χωρίς να είναι υποχρεωμένος, απαντώντας με ανάρτηση του σε κάποιες αόριστες αιτιάσεις του Θέμη Σιδηρόπουλου περί χρηματισμού υποψηφίων, δίνοντας του έτσι μια πρώτης τάξεως αφορμή να βγει με μία ακόμη άθλια δήλωση, αυτή τη φορά κατάμαρτυρώντας πολλά άσχημα πράγματα στην κυρία Κουρκουτά.

 Οι προσωπικές επιθέσεις αυτές δεν έχουν κανένα νόημα, υποβιβάζουν το επίπεδο του δημόσιου λόγου, και προκαλούν κακό σε πρόσωπα αλλά και σε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.  Όταν μάλιστα θίγονται επαγγελματικές καριέρες αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

 Είτε αρέσει είτε όχι, η κ. Κουρκουτά είναι γνωστή ποινικολόγος και ως επαγγελματίας έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται ακόμη και κακοποιά στοιχεία, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της διαδρομη.

Η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να της φορτώσουν ιδιαίτερες σχέσεις με εγκληματικά στοιχεία αλλά και με κοινωνικές ομάδες στις οποίες υπάρχει έντονο το στοιχείο της παραβατικότητας, είναι ανεπίτρεπτη. 

Το ίδιο ισχύει και για την λάσπη που δέχεται ο κ.Σιδηρόπουλος σχετικά με υποθέσεις με τις οποίες έχει εμπλακεί στην υποδειγματική καριέρα του στην Ελληνική Αστυνομία, για τις οποίες έχει ελεγχθεί και δικαιωθεί πανηγυρικά. 


 Κερδισμένος από αυτή την διαμαχη είναι ο Παναγιώτης Γκυρίνης και τα στελέχη του μένουν μακριά από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και συμπεριφορές, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, επιλέγοντας να μιλήσουν κυρίως θετικά.

*Μετά την ολοκλήρωση του άρθρου ήρθαν στα αυτιά μας πληροφορίες για ένα πολύ σοβαρό συμβάν που εμπλέκεται υποψήφιος του Γκυρίνη. Θα περιμένουμε σχετικές ανακοινώσεις.