Μια "μεταγραφή" χαμηλού βεληνεκούς.


Εντυπωση μας έκανε η διθυραμβική υποδοχή που έκανε η ίδια η κ. Κουρκουτά και τα μέσα τα οποία την στηρίζουν, στην ανακοίνωση της ένταξης στο ψηφοδέλτιο της, της προέδρου της Κυψέλης, Ζωής Βεσυροπουλου, της δεύτερης μικρότερης κοινότητας μετά τον Αραχο, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. (374 κάτοικοι)

 Μπορεί βέβαια η Ζωή Βεσυροπουλου να έχει ήδη ένα σερί τριών εκλογών στην προεδρία του χωριού και πιθανότατα να καταφέρει και τετάρτη, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το τεχνικό κλίμα ευφορίας που προσπαθεί να περάσει από την κ.Κουρκουτα, δύο μόλις ημέρες πρίν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων και το μεγάλο προβάδισμα που έχει ο κύριος αντίπαλος της σε αριθμητικό τουλάχιστον επίπεδο.

 Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να παρουσιαστεί κάτι που θα ισοσταθμίσει την επιλογή των προέδρων των πολύ μεγαλύτερων γειτονικών κοινοτήτων, Προδρόμου και Αγκαθιάς, καθώς και τα άλλα δυνατά ονόματα που ανακοινώθηκαν, να ενταχθούν στον συνδιασμό του νυν δημάρχου, όσο γνωστή και να είναι στην ευρύτερη περιοχή η Ζωή Βεσυροπούλου, δεν παύει να είναι πρόεδρος ένας πολύ μικρού χωριού.

 Κάποιες φορές οι ανακοινώσεις παρατάξεων θυμίζουν τους τίτλους των αθλητικων εφημερίδων παλιότερα, που κάθε καλοκαίρι παρουσίαζαν σαν βόμβες, δευτεροκλασάτους ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική! 

Εκτός αν πιστεύουν ότι πάλι μπορεί να κριθεί η εκλογή για 50 ψήφους όπως το 19, κάτι όμως που όλοι ξέρουμε πως είναι ελάχιστα πιθανό.