Σοβαρό λάθος με προεκτάσεις στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου η διαγραφή σχολίων από το Facebook.

Είμαστε πλέον στη δεύτερη δεκαετία που τα κοινωνικά δίκτυα είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Η προβολή ενός προσώπου, ενός συλλόγου ή μιας επιχείρησης στα νέα αυτά μέσα επικοινωνίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ιδιαίτερα όταν αφορά πολιτικά πρόσωπα.

 Τα μέσα δικτύωσης διέπονται από κάποιους γενικους κανόνες, ενώ υπάρχουν κάποια λάθη που είναι απαγορευτικα για τον χρήστη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να τα αποφύγει, ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα μπορει κάλλιστα να του δώσει κάποιες οδηγίες.

Βέβαια όταν αυτό αφορά επιχειρήσεις ή δημόσια πρόσωπα καλά είναι οι υπεύθυνοι να απευθύνονται σε ειδικούς για το στήσιμο αλλά και κυρίως την λειτουργία των σελίδων τους στα πλαίσια της καμπάνιας προβολής τους. "Η ανηψιά που ξέρει από υπολογιστές" είναι πολύ ξεπερασμένη πηγή...βοήθειας!

Αφορμή για αυτό το σχόλιο υπήρξε η διαπίστωση ότι γνωστό προβεβλημένο πρόσωπο της περιοχής, έσβησε όλα τα σχόλια που είναι αρνητικά από δημοσίευση στην σελίδα του, αφήνοντας μόνο τα ...κολακευτικά.

Μπορεί αυτό βέβαια να είναι σεβαστή επιλογή του καθενός και δεν μας πέφτει και πολύς λόγος, 
εκείνο όμως που θέλουμε να καυτηριάσουνε είναι η τάση που έχουν πολλοί από τους πολιτικούς μας, να είναι επιρρεπείς στην κολακεία και να φοβούνται να βγουν από το καβούκι τους, να ανοιχτούν στην κοινωνία.

Ο δημόσιος διάλογος και η κριτική πολλές φορές μπορεί να περιέχουν απόψεις και κρίσεις που δεν μας είναι αρεστές. Σωστές ή όχι καλοπροαίρετες ή και όχι τόσο, πρέπει τις αντιμετωπίζουμε. Η διαγραφή είναι βασικό λάθος. 

Οπότε αντι να διαγραφει κάποιος σχόλια που δεν του είναι αρεστά, ας δοκιμάσει να απαντήσει στους πολίτες ακόμα και στην αυστηρή κριτική. Θα δει ότι θα βγει κερδισμένος.

*η ανάρτηση αφορά τα σχόλια που κάνουν εντός ορίων αρνητική κριτική. Υβριστικά και γενικώς υποτιμητικά ή απρεπή σχόλια πρέπει να διαγράφονται.