Ένα απέραντο φιάσκο.

Ο Μιχάλης Χαλκίδης σήμερα έκανε πράξη αυτό για το οποίο απείλησε δημόσια, παραιτήθηκε από υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, λίγες μόνο μέρες αφοτου έκανε εκλογική συγκέντρωση παρουσία όλων των βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος!

 Η όλη πορεία της υπόθεσης "υποψηφιότητα Μιχάλη Χαλκίδη" για το δήμο Βέροιας συνηστά μια μεγάλη και ιδιάζουσα... παραδοξότητα.

 Ο ίδιος ο Μιχάλης Χαλκίδης μόλις στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος άλλης πόλης, της Αλεξάνδρειας, και μάλιστα μέχρι πρόσφατα ήταν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παραταξης στο δημοτικό συμβούλιο!

Φέτος εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει τον Δήμο Βέροιας έχοντας στο πλάι του κάποια παλιά νεοδημοκρατικά στελέχη, δημιουργούντας ετσι ένα παράδοξο....

Δεν μάθαμε ποτέ ποιοι ήταν πραγματικά πίσω από την στερούμενη λογικής αυτή κίνηση, τι έβλεπε και τι πραγματικά είχε στο μυαλό του ο έμπειρος κατά τα άλλα πολιτικός.

 Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι είναι επιλογή του κόμματος να διεκδικήσει τη δημαρχία της πρωτεύουσας του νομού Ημαθίας μία από τις ελάχιστες πόλεις που ο Δήμος δεν ελέγχεται πλήρως από τη Νέα Δημοκρατία. 

Ωστόσο η κατάσταση στη Βέροια  είναι λίγο διαφορετική. Καταρχήν ο  Δήμος συνδιοικείται από δύο παρατάξεις, αυτή του νυν δημάρχου που ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και την επίσημη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή την πρώην βουλευτή κόμματος Γεωργία Μπατσαρά που ήρθε δεύτερη στις εκλογές. Επιπροσθέτως ο νυν δήμαρχος είχε τόσο καλές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, και για πολλούς θεωρούνταν κυβερνητικός, αφού είχε αγαστή συνεργασία και με τους τρεις βουλευτές την επανεκλογή του οποίου άφηναν να εννοηθεί με κινήσεις τους ότι επιθυμουσαν. Σημειωτέον ότι η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Μιχάλη Χαλκίδη έγινε ακριβώς την περίοδο που υπήρχαν δημοσιευμένες σκέψεις της επίσημης  Νέας Δημοκρατίας για  στήριξη του νυν δημάρχου.

Έτσι λοιπόν ο Μιχάλης Χαλκίδης ξεκίνησε μόνος του, με κάποιους συνεργάτες που, όπως και αυτός, ανήκουν στην παλιά εποχή της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχουν πλέον ιδιαίτερη σχέση με το κόμμα, να "εκβιάσει" στην ουσία τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του.

Στην πορεία του αυτή, το μόνο που κατάφερε, ήταν να εκτοπίσει κάποιες σοβαρές υποψηφιότητες που μπορούσαν να υπάρξουν από το χώρο όπως πολιτευτής Φώτης Κουτσουπιάς ή ο Παύλος Παυλίδης που διεκδίκησε το δήμο και την προηγούμενη φορά και είχε μια συμπαγή ομάδα υποστηρικτών του σε όλο τον δήμο 

 Η υπόθεση "υποψηφιότητα Μιχάλη Χαλκίδη", πήγαινε από το κακό στο χειρότερο από κάθε άποψη, όπως λιγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Όπως και την προηγούμενη φορά, στην Αλέξανδρεια, ο έμπειρος κατά τα άλλα πολιτικός και οι σύμβουλοι του,  φαίνεται να έχουν χαμένη την έπαφη με την πραγματικότητα, αγνοώντας σχεδόν επιδεικτικά, όλα όσα έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που ήταν οι ίδιοι κυρίαρχοι του κομματικού γίγνεσθαι, μια δεκαετία τουλάχιστον πρίν.
Τελευταίο "κόλπο γκρόσο"  η αποπειρα του να εκβιάσει στην ουσία και μάλιστα δημόσια, τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κάτι στο οποιο φυσικά απέτυχε, εκθέτοντας όσους ανθρώπους προσέτρεξαν να τον στηριξου, αφήνοντας το κυβερνών κόμμα στην Ημαθία βαριά τραυματισμένο και ταπεινωμένο, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε εξελίξεις.