Την Εφη Αχτσιόγλου στηρίζουν Αντώνης και Φρόσω. Θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Με τις προεδρικές εκλογές του Σύριζα να μπαίνουν σιγά-σιγά στην τελική ευθεία, ήδη τα στελέχη του στο νομοό έχουν κάνει τις δικές του επιλογές στο πρόσωπο που επιλέγουν για πρόεδρο, τις οποίες και κατέθεσαν δημόσια.

Ήδη οι τρείς πρώτοι σε ψήφους στο μάλλον ατυχές ψηφοδέλτιο Ημαθίας των τελευταίων εκλογών που δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα βουλευτή, έχουν κάνει δημόσια τις επιλογές τους.

 Ο πρώτος σε ψήφους Άγγελος Τόλκας όπως όλοι ξέρουμε είναι ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Νίκου Παππά σε όλη την Ελλάδα, με τον Ναουσαίο να καταγράφει μια ακόμη αξιοσημείωτη παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 Σειρά πλέον πήραν οι άλλοι δυο δυνατοί πόλοι του ψηφοδελτίου, ο Αντώνης Μαρκούλης και η Φρόσω Καρασαρλίδου, που όπως αναμενόταν  επέλεξαν με δηλώσεις τους να υποστηρίξουν την Έφη Αχτσιόγλου.

Η ταύτιση αυτή των δύο σημαντικών στελεχών της Ημαθίας είναι ένα δυνατό πλεονέκτημα στην νεαρή πρώην υπουργό από τα Γιαννιτσά στη μάχη για την επικράτηση 

 Μένει να  δούμε τις ανακοινώσεις και των υπολοίπων τριών υποψηφίων βουλευτών καθώς και μερικών ακόμα πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, όπως ο πρώην βουλευτής Χρήστος Αντωνίου.
 
 Παρότι κάποιοι από αυτούς δίστασαν να το ανακοινώσουν στη σημερινή παρουσία της Έφης Αχτσιόγλου στη Βέροια,  πληροφορίες μας λένε ότι έχουν επιλέξει να ενταχθούν και αυτοι στο πλευρό της, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερο ρεύμα υπέρ της στην Ημαθία.

Πριν λίγο ο Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε τα εξής:


Με σεβασμό και εκτίμηση στα πρόσωπα και τις θέσεις όλων των υποψηφίων Προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, οφείλω, όπως έκανα πάντα, να πάρω θέση. Αποφάσισα να στηρίξω την υποψηφιότητα της Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou.

Πρώτον, είναι μία γυναίκα δυναμική με άψογο βιογραφικό, όχι μόνο ακαδημαϊκό, αλλά πλούσιο με αγώνες στις άνισες μάχες που δόθηκαν με τους δανειστές, όταν ήταν βασικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια.

Δεύτερον, από τη μέρα που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή, μέχρι και σήμερα, δίνει με την παρουσία της μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, χωρίς εκπτώσεις στην υποστήριξη των απόψεών της. 

Τρίτον, δεν χρωστάει σε κανέναν την πολιτική της πορεία, εκτός από την διορατικότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Τέταρτον, πολύ σημαντικό, θεωρώ πως είναι η υποψήφια που μπορεί να εμπνεύσει όλους μας, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό μας στίγμα, να μετατρέψει την κοινωνική πλειοψηφία των μη προνομιούχων Ελλήνων σε μια ισχυρή πολιτική πλειοψηφία, να μας ενώσει σε μία κοινή προσπάθεια για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αυτό που όλοι θέλουμε και η κοινωνία ελπίζει. Μία δύναμη αλλαγής, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης.

Θέλω, τέλος, να ευχηθώ η διαδικασία εκλογής να είναι γόνιμη και δημιουργική. Να αγωνιστούμε για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη μεγάλη παράταξη που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε, για το καλό των πολλών. Όσο με αφορά σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψω.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν περισσεύει κανένας.

Λίγες μέρες πριν ο Αντώνης Μαρκούλης έκανε την παρακάτω δήλωση :

  Με πολιτική γενναιότητα, έχοντας προσφέρει τα μέγιστα στην Αριστερά, καθιστώντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κυβερνητικό κόμμα μετά από δεκαετίες αναζητήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τον δρόμο για τη νέα γενιά.

Αυτό, λοιπόν, που σήμερα θέλει ο μέσος πολίτης από εμάς είναι:

Να δει ένα κόμμα ενιαίο, με πολλές μεν και διαφορετικές απόψεις κατά τη διαδικασία του αναγκαίου διαλόγου, αλλά με μία και σαφή πρόταση που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, οι οποίοι νιώθουν σήμερα το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

Να δει ένα κόμμα που ανοίγει την αγκαλιά του να υποδεχτεί με ανυπόκριτη χαρά κάθε πολίτη που αποδέχεται τις βασικές του θέσεις, χωρίς να θέτει όρους και προϋποθέσεις. Η αντίληψη της «κομματικής επετηρίδας», που στηριζόταν στην πεπαλαιωμένη και αναχρονιστική αντίληψη του «ο παλιός είναι αλλιώς», αρκετή ζημία έκανε. Άλλωστε, η Αριστερά αξιολογεί δυνατότητες και αγωνίζεται για ιδέες, δεν κρατάει βιβλίο κομματικών ενσήμων.

Να δει ένα κόμμα που έχει διδαχτεί από την κυβερνητική του εμπειρία, έχει σβήσει τον πίνακα και έχει γράψει εξαρχής και με βάση τα νέα δεδομένα μια ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου από τα αδιέξοδα.

Να δει ένα κόμμα που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα βλέπει τη μεγάλη εικόνα, έχοντας αφήσει πίσω του τις όποιες μικρές ή μεγάλες λανθασμένες επιλογές.

Σεβόμενος τον αγώνα των υποψηφίων προέδρων και χωρίς να αμφισβητώ τις καλές προθέσεις αλλά και τις δυνατότητες ενός εκάστου θεωρώ ότι καλύτερα σήμερα μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες μιας σύγχρονης Αριστεράς η συντρόφισσα Έφη Αχτσιόγλου, την οποία και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις στη «μάχη» που δίνει.