Η ιδιαίτερη παρουσία της Έφης Αχτσιόγλου στην πόλη της. Ρεπορτάζ του "Γη είδα".


Στην ιδιαίτερη πατρίδα της τα Γιαννιτσά, βρέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, για πρωτη φορά ως υποψήφια πρόεδρος του Συριζα πλέον.
Το Γη Είδα ηταν εκεί σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.
Η Έφη  Αχτσιόγλου εμφανώς συγκινημένη και αφού μοιράστηκε μια γλυκιά αγκαλιά με την δασκάλα της Βιργινία Παναγιωτίδου και την νονά της Βαρβαρα Ατματζίδου ανέβηκε στο βήμα. 

Αφού μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση της με τον τόπο αυτό στον οποίο μεγάλωσε και ζει η οικογένεια της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο
γεγονός οτι μια γυναίκα απο τα Γιαννιτσά ειναι υποψήφια για Πρόεδρος και αυτό λέει πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του, οπως χαρακτηριστικά είπε.

Συνέχισε περιγράφοντας  για το δικό της πολιτικό στίγμα.
" Χρειαζόμαστε αντιπολίτευση στη χώρα της μου είπε μια κυρία στην Έδεσσα. Δεν ήμουν ποτέ ΣΥΡΙΖΑ αλλα πρέπει να το στηριξουμε να γινει η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η κοινωνία απέναντι στην μονοκρατορία του Μητσοτάκη.

  Το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι να πείσει  οτι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και αλλιώς. Ο Μητσοτάκης καλλιέργησε μια κοινωνία χαμηλών αξιών και προσδοκιών.
  
-Χάσαμε τη δυνατότητα μας να οραματιζομαστε. Το όραμα  που έχει ανάγκη ο απλός κόσμος και η κοινωνία. Χάσαμε το νήμα που συνδέει την ανάγκη του πολίτη με την ανάγκη της κοινωνίας. Χάσαμε την επαφή μας με τους πολίτες .

-Η  συλλογικη μας υποθεση δεν αφορά ενα κόμμα,  αφορά ολο τον δημοκρατικό και προοδευτικό κοσμο της χώρας, εκατομμύρια κόσμου.
Καθε μέρα πρέπει να ανοιγόμαστε και περισσότερο" Πρέπει να αγκαλιάσουμε και να εντάξουμε όσους ήρθαν στο κόμμα μας απο άλλους χώρους. Να μην μείνουμε στην καταστροφική λογική της προσωπικης δικαίωσης και αυτόεπιβεβαιωσης", είπε με νόημα 

   "Το σχέδιο το οποίο εγώ προτείνω έχει ως προϋπόθεση να αποδεσμευτούμε οριστικά από έναν τρόπο σκέψης που δίνει υπερβολική έμφαση στις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν επενδύει στο περιεχόμενο της πολιτικής. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το μεγάλο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της νέας εποχής δεν είναι αν θα στρίψει προς τα αριστερά ή προς το κέντρο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το σχέδιό μας εκφράζει πραγματικά τους ανθρώπους που επιδιώκουμε να εκπροσωπούμε, κατά πόσο το σχέδιο αυτό απαντά σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και συγκεκριμένα ερωτήματα με έναν ανάλογα συγκεκριμένο τρόπο», είπε.
   
   Στη συνέχεια  μίλησε για το έργο της στο υπουργείο εργασίας και όσα πέτυχε μέσα σε δύσκολες συνθήκες

 Απαιτείται μία πολιτικής πολλαπλών και δημιουργικών ρήξεων. Ρήξη με τις αδράνειες του συστήματος. Ρήξη με τα βαθύτερα αίτια που μας οδηγούν στο ασφυκτικό αδιέξοδο που βιώνουμε.
 Πώς μεταφράζεται αυτό σε πολιτικό περιεχόμενο; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να μιλήσει για την ουσία. Ότι το μοντέλο της φτηνής ανάπτυξης, που αποτέλεσε τον πυλώνα του παλιού πολιτικού συστήματος και της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, είναι ένα μοντέλο που αδιαφορεί για το φυσικό περιβάλλον, που οδηγεί νομοτελειακά στη χειροτέρευση των συνθηκών ζωής στα αστικά κέντρα και στο φαύλο κύκλο των φυσικών καταστροφών.

Εντέλει, πρέπει να  διαμορφώσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο  που θα βασίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές: την πράσινη μετάβαση, την φορολογική ισότητα, την καθολική ευημερία και την ενεργή δημοκρατία. Ένα σχέδιο θα διασφαλίζει την πρόσβαση σε βασικές υποδομές μέσω ενός ανεπτυγμένου και οικολογικού ευαίσθητου κράτους πρόνοιας (δηλαδή καθολικές βασικές υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου της πρόσβασης στο σύστημα υγείας, δημόσιες ασφαλείς και αξιόπιστες μεταφορές, ποιοτική εκπαίδευση, δικαίωμα στη στέγαση και την κοινωνική προστασία), ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας και έλεγχο των τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες», επισήμανε.

Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι το κόμμα που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το κόμμα ευθύνης. «Όπως ακριβώς στις δύσκολες μέρες της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη σε πείσμα μιας παράδοσης που ήθελε την αριστερά να κάνει κριτική, αλλά να δειλιάζει στα δύσκολα, έτσι και σήμερα. Δεν μας αρκεί το κόμμα διαμαρτυρίας. Μας αξίζει και μας αναλογεί το κόμμα που δίνει τη μάχη μέσα στην κοινωνία με επίγνωση των περιορισμών, αλλά κυρίως τη βαθιά συναίσθηση της ευθύνης: την ευθύνη να κάνουμε πράξη το μεγάλο μας όραμα για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας», κατέληξε στην ομιλία της η υποψήφια πρόεδρος του .