Τους έβαλε στο τσεπάκι του ο Μιχάλης.

Για το Μιχάλη Χαλκίδη δεν έχουμε και πολλά πράγματα να πούμε που δεν είναι γνωστά  για τον ίδιο, όντας πολλά χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο. 

Πέρα από τα άλλα χαρίσματα που έχει για 22 χρόνια βουλευτής και 10 χρόνια δήμαρχος, έχει και ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τον κάνει ξεχωριστό.

Ο Μιχάλης δεν μασάει πότε τα λόγια του. Αυτό που είναι να πει θα το πει ευθέως και χωρίς περιστροφές ακόμη και από βήματος, ακόμη και αν έχει απέναντι του τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Τα παραδείγματα είναι πολλά.  

Το στοιχείο αυτό του χαρακτήρα του είναι κυρίως που τον έκανε τόσο πολύ αγαπητό στον κόσμο, τότε που κατέρριπτε τα ρεκόρ ψήφων το ένα με το άλλο. Αυτός βέβαια είναι ο ίδιος λόγος που δεν έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στην Αθήνα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
 
Το νέο πολιτικό εγχείρημα του Μιχάλη Χαλκίδη είναι η διεκδίκηση του δήμου Βέροιας. Με όλες τις εν γένει ιδιαιτερότητες που είχε αυτό το εγχείρημα εξαρχής, φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο και θα έπρεπε να γίνουν πολύ σημαντικές τομές και ρήξεις ώστε να μπορέσειβκάποιος να κερδίσει τον εδραιωμένο νυν  Δήμαρχο. 

Ακόμη και ο ίδιος ο Χαλκίδης θα έπρεπε να υπερβεί πολλές προσωπικές αντιξοότητεςόπως την πρόσφατη αποτυχία του στις δημοτικές εκλογές Αλεξάνδρειας, καθώς επίσης και τη όχι ενεργή συμμετοχή του στα νεοδημοκρατικά τεκναινομενα τα τελευταία χρόνια.

 Δεν ήταν λίγοι αυτοί που στοιχημάτιζαν εναντίον του στο αν θα τα καταφέρει. 
Οσοι όμως γνωρίζουν πραγματικά το τι σημαίνει Μιχάλης Χαλκίδης ήξεραν ότι δεν θα οδηγούσε τον εαυτό του ως πρόβατο στη σφαγή για να ικανοποιήσει συμφέροντα κάποιων.

 Ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι μεγάλος παίχτης και το απέδειξε για άλλη μια φορα. 

Αφού κατάφερε και έφερε στην προεκλογική του συγκέντρωση( τους έπεισε να τον προλογίσουν μάλιστα) και τους έξι από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και τους έβαλε να κάθονται μπροστά του επιδεικτικά, τους έβαλε με μαεστρία προ των ευθυνών τους.
 
"Παιχνίδια τέλος με εμένα " είπε ο Μελικιώτης. " Ή θα είμαστε όλοι μαζί με πράξεις, ή θα πάμε όλοι σπίτια μας" είπε με νόημα και αποφασιστικότητα.

Δεν δίστασε μάλιστα να τους ζητήσει επιτακτικά να συμμετέχουν ενεργά με δικά τους άτομα, στη σύσταση ενός δυνατού και ολοκληρωμένου ψηφοδελτιου νικης, με τους ίδιους του βουλευτές και πολιτευτες να τα χάνουν, κάτι που ήταν έκδηλο στα πρόσωπα τους. 

Τώρα πλέον για τους βουλευτές Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει γυρισμός. Είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν για τον Μιχάλη Χαλκίδη, είτε θέλουν είτε όχι, ούτως ώστε να μη χρεωθούν μία ακόμη αποτυχια στο να κερδίσει το κόμμα τους τον δήμο Βέροιας.

Εκτίμηση μας είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν τους να κανει κατι διαφορετικό από το να πράξουν αυτό που επιτακτικά και έξυπνα τους ζήτησε ο Μιχάλης Χαλκίδης.

 Γιατί η μέχρι τώρα "πονηριές" μπορεί να περνούσαν σχετικά αλώβητες στο κόμμα της νέας Δημοκρατίας, όμως σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απόλυτο κυρίαρχο στο κόμμα και με τον Μιχάλη Χαλκίδη δεν έχουν κανένα περιθώριο.