Μια εξήγηση σχετικά με το άγαλμα και το Πράσινο ταμείο. Επικοινωνία του Γη Είδα με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, μας εξήγησε τι συμβαίνει σχετικά με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το πράσινο Ταμείο που γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το άγαλμα θα ανεγερθεί μέσα από μια γενικότερη παρέμβαση στην πλατεία που θα επιλεγεί να τοποθετηθεί και θα ενταχθεί σε ένα πλαισιο περιβαλλοντολογικών παρεμβάσεων σύμφωνα ακριβώς με τις απαιτήσεις του ταμείου από το οποίο έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση.

Η ένταξη του έργου στο πράσινο ταμείο, είναι πολιτική επιλογή της διοίκησης, αφού όπως μας εξήγησε ο επικεφαλής του Δήμου, για την κατασκευή του αγάλματος, δεν επιλέγη η χρήση ιδίων πόρων του δήμου που θα οδηγούσε σε με γρήγορη ανέγερση προεκλογικού τύπου, αλλά η ένταξη του στο τρέχων ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ούτως ώστε να μην στερηθεί ο Δήμος απαραίτητα χρήματα που προορίζονται για άλλες δράσεις.

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο  για την σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία και τις απαραίτητες διευκρινίσεις και φυσικά την δημοσιεύουμε ως οφείλουμε.