Κολυμβητήριο-αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας. Ένας σπάνιος χώρος ομορφιάς σε μια μάλλον άσχημη και αφιλόξενη πόλη.

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας δεν θα βρει κανείς κάποια σημεία αναφοράς, ή έλξης επισκεπτών,  φυσικά είτε κτηριακά.
 

Ο Γιδάς σύμφωνα με το πραγματικό του όνομα, δεν έχει θάλασσες, λήμνες, ποτάμια ή λόφους. Οι δε πλατείες της, εκτός από μια ισως, είναι εγκατελειμένες, πνιγμένες στη βρώμα και στα σκουπίδια, άνω οι θρυλικές οσμές που συνόδεύαν το άκουσμα του ονόματος της πόλης για δεκαετίες,  είναι ακόμη εδώ.

Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι που την  οδήγησαν στην στασιμότητα τις τελευταίες δεκαετίες, όταν στην ουσία έχασε το μόνο πλεονέκτημα που την έκανε πόλο ελξης , την θέση της στο εθνικό οδικό δίκτυο.

 Σε αντίθεση με όλα αυτά τα άσχημα,  στην πόλη της Αλεξάνδρειας υπάρχει ένας χώρος αναψυχής που πολλές πόλεις θα τον ζήλευαν!

Είναι ο χώρος του κολυμβητηρίου- αμφιθεάτρου στην άκρη της πόλης, όπου τα τελευταία χρόνια, η πολύ καλή και αθόρυβη δουλειά των υπευθύνων τον έχει μετατρέψει σε ένα πολύ όμορφο θεματικό πάρκο δραστηριοτήτων και κυρίως περιπάτου!
 Όποιος μάλιστα αυτές τις μέρες επιλέξει για τον περίπατο του τις διαδρομές του παρκου, θα βρεθεί ανάμεσα σε  περιποιημένα ανθισμένα δέντρα και λουλούδια!

Μόνο άσχημο κατά τη γνώμη μας, το γεγονός ότι δεν ξέφυγε ούτε αυτός ο υπέροχος χορός από την λογική της αλόγιστης επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων που επικρατεί παντού.
Δείτε μερικές φωτογραφίες της ομορφιάς του χώρου: