Το φαινόμενο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παλι πρώτος με διαφορά σε σταυρούς!


 Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ όσον αφορά την σταυροδοσία.

Αν κάποιος ιστορικός με έμφαση στην στατιστική, κάνει μία εμπεριστατωμένη έρευνα όσον αφορά την πορεία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα διαπιστώσει κάτι για το οποίο όμοιό του πιστεύουμε δεν υπάρχει πουθενά.
Από την πρώτη του κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές του 1989 μέχρι και σήμερα σπάει ρεκόρ ψήφων. Στις εκλογές του 2000 και του 2004 ο αριθμός ψήφων που έπαιρνε σε αναλογία με τις ψήφους που έπαιρνε το κόμμα το ΠΑΣΟΚ τότε στην εκλογική του περιφέρεια, αποτελούσαν πανελλήνιο ρεκόρ. (22χιλ/45χιλ).
Το 2007 πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αθήνα όπου από την πρώτη κιόλας κάθοδο του εξελέγη πρώτος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην τεραστια Β'Αθηνών, υποσκελίζει τας μεγάλα ονόματα της εποχής και εκπλήσσοντας τους πάντες.
 Αφού πέρασαν κάποια χρόνια όπου η εκλογική το επίδοση μειώθηκε αισθητά χάνοντας μάλιστα και την έδρα του στη Βουλή το 2019, αφού έχασε την πρωτιά από τον Ανδρέα Λοβέρδο στην εκλογική του περιφέρεια, η απόφασή του να αλλάξει κόμμα και να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να του προσέδωσε μία νέα δυναμική.
Ο Ημαθιώτης πολιτικός έγινε άμεσα αποδεκτός και στο νέο κόμμα, παρά το γεγονός ότι ως πρόσφατα ήταν στο αντίπαλο στρατόπεδο.
 Έχοντας λίγα μόνο χρόνια στο 
νέο του κόμμα, αλλά και απέχοντας ουσιαστικά από την εξουσία αφού ο Μητσοτάκης τον Αύγουστο του 21  του αφαίρεσε το υπουργείο υπουργείο δημοσίας τάξεως, παρόλα αυτά εξελέγη  πάλι πρώτος με διαφορά στην εκλογική περιφέρεια.
Είτε στην Ημαθία,.είτε στην Αθήνα, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη Νέα Δημοκρατία, ο συντοπίτης μας πρώην υπουργός έχει τον τρόπο του να γίνεται ιδιαίτερα αγαπητός από τους ψηφοφόρους και αυτό αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο.