Μια ακόμη αδιανόητη ανάρτηση του Θέμη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θέμης Σιδηρόπουλος έχει ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο μέσα από το facebook να κάνει την προεκλογική του εκστρατεία. Για τις αναρτήσεις του πολλές φορές κυριαρχεί ο θυμός για τους πάντες, η ισωπεδωση και το απολίτικο. Θυμίζει μάλιστα σε πολλά πρακτικές αλλά και αισθητική ακραίων πολιτικών παρατάξεων.


Το αν και κατά πόσο αρέσει στους πολίτες του δήμου αυτός ο τρόπος πολιτικης, θα κριθεί από τα αποτέλεσμα της. 

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας όμως απωθείται από τέτοιου είδους πρακτικές. Θεωρώ βαθιά προβληματική έως τώρα την εκστρατεία του Θέμη, τόσο σε επίπεδο ύφους, όσο και σε επίπεδο παρουσίασης των προβλημάτων. 

 Όσο και να εκτιμώ την παρουσία του Θέμη Σιδηρόπουλου στον επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο και να μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής ως άνθρωπος, στέκομαι απέναντι σε αυτού του είδους την πολιτική. 

Τελευταίο ατόπημα του ήταν αυτή η ανάρτηση όπου ψέγει τους αρχηγούς των άλλων δύο παρατάξεων για την παρουσία τους σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος το οποίο υποστηρίζουν και είναι μελη του, όπως όλοι ξέρουμε. Ακόμη χειρότερα επιτίθεται αναίτια στους συνοδοιπόρους τους στα ψηφοδέλτια ασκώντας και υποτιμόντας βάναυσα τους περισσότερους.

 Αγαπητέ Θέμη, τα κόμματα είναι βασικός πυλώνας Δημοκρατίας και όλοι λίγο-πολύ, (και εσύ φυσικά) επιλέγουμε να ανηκουμε ή έστω να ψηφίζουμε κάποιο από αυτά.

 Ο δημοκρατικός πολίτης σέβεται απόλυτα τα κόμματα, όσο και αν ενδεχομένως να διαφωνεί μαζί τους στην ιδεολογια αλλά και στις πολιτικές τους.

Όταν λέμε ότι ένα ψηφοδέλτιο είναι ακομμάτιστο σημαίνει ότι αφήνουμε στην άκρη τις κομματικές μας επιλογές για έναν κοινό σκοπό που είναι το καλό του δήμου. Δεν σημαίνει ότι παύουμε να είμαστε ενεργοί πολιτικά. 

Πιστεύω βαθιά αγαπητέ Θέμη ότι για την κατάσταση που είναι η χώρα μας την τελευταία δεκαετία, κυρίως ευθύνεται η απαξίωση της πολιτικής. Πάνω στο απολιτίκ χτίστηκαν καριέρες πολιτικών απατεώνων, ακόμα και εγκληματικων οργανώσεων, με τον κιτρίνισμα και τις δολοφονίες χαρακτήρων να έχουν μετατρέψει τη χώρα για χρόνια σε μια απέραντη χαβούζα.
 
 Είτε το θέλουμε είτε όχι και αλίμονο σε όποιον το θέλει, η δημοκρατία απαιτεί σεβασμό στις πολιτικές επιλογές του καθενός. 

Η κοινη συστράτευση ατόμων διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων και κομματικών επιλογών προς ένα κοινό σκοπό, είναι το ζητούμενο. 

Νίκος Λιολιόπουλος. 

 
*Αναρτήσεις που περιλαμβάνουν αυτές τις εικόνες είναι βαθύτατα προβληματικές και είμαστε σταθερά απέναντι.