Με φουλ ρυθμούς η σπορά του βαμβακιού! Οδοιπορικό του "Γη είδα" στα χωράφια.


Η αρχή λένε είναι το ήμισυ του παντός και για αυτό μια καλή σπορά είναι βασική προϋπόθεση μια καλής καλλιεργητικής σεζόν.

Η καλλιέργεια του βαμβακιού είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους αγρότες στο νομό Ημαθίας και ιδιαίτερα της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας. Περισσότερα από 160 χιλιάδες στρέμματα βαμβάκι αναμένεται να καλλιεργηθούν φέτος στον νομό, με τη σπορά να έχει ελαφρώς καθυστέρησει λόγω των βροχοπτώσεων.

Οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών όμως επέτρεψαν στους αγρότες να μπουν στα χωράφια και αναμένεται μέσα σε λίγες ημέρες να ολοκληρωθεί η σπορά αλλά και προφυτρωτική ζιζανιοκτονία, αφού ο μηχανολογικός εξοπλισμός στον οποίο έχουν επενδύσει, πλέον τους το επιτρέπει.
Αρκετά από τα τελευταίας τεχνολογίας σπαρτικά συγκροτήματα είναι εξοπλισμένα πλέον με τελευταίας γενιάς συστήματα ακριβείας GPS που φέρνουν την επανάσταση σε πολλές εργασίας στη σύγχρονη καλλιέργεια 

 Το γη είδα παρουσιάζει ένα μικρό φωτορεπορτάζ από την σπορά στα χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας από την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.