Ένα νέο διαφορετικό στίγμα από τον Δήμο στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.

Με μια μάλλον ασυνήθιστη για τα δεδομένα της μικρής επαρχιακής μας πόλης εκδήλωση, γιόρτασε χθες το βράδυ την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία παρα το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε πολύ αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία, λόγω της συμμετοχής του δήμου στο εθνικό πένθος για το δυστύχημα των Τεμπών, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό της Αλεξάνδρειας που βρέθηκε στο πνευματικό κέντρο της πόλης.

 Ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι επιλέγησαν για άλλη μια φορά δράσεις που ξεφεύγουν από τα κλασικά πρότυπα, προβολή ταινίας, έκθεση φωτογραφίας από την συνδημότισσα μας Κατερίνα Στριάκα, που διαγράφει τα τελευταία χρόνια μια αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της τέχνης της φωτογραφίας.

 Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το συγκρότημα Φορτίσιμο που αποτελείται από τέσσερις γοητευτικές γυναίκες που παίζουν ηλεκτρικά έγχορδα, έναν σπάνιο αλλά υπέροχο ήχο. 
 
Με αργά και διακριτικά βήματα η Διοίκηση του Δήμου, και η ΚΕΔΑ με την συμβολή της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κάνει προσπάθεια στα πολιτιστικά τουλάχιστον πράγματα να δώσει ένα νέο αποτύπωμα με δράσεις που προάγουν τον πραγματικό πολιτισμό, πέρα από τα τετριμμένα.
Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σταθερά δίπλα τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.