Δυνατό, αλλά και με ιδιαιτερότητες, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία. Παρουσίαση.


Το "Γη είδα" συνεχίζει την παρουσίαση των ψηφοδελτίων των κομμάτων στην Ημαθία ενόψει των βουλευτικών εκλογών που αναμένεται από μέρα σε μέρα να ανακοινωθούν.

Μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, σήμερα θα παρουσιάσουμε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

 Είναι κατά γενική ομολογία ένα καλό ψηφοδέλτιο, με ισομερή  εκπροσώπηση, φύλων, τάσεων, κλάδων, αλλά και των γεωγραφικών ενοτήτων του νομού.

Στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγεται η ενεργοποίηση σε βουλευτικές εκλογές των αυτοδιοικητικών Αντώνη Μαρκούλη και Πέτρου Τσαπαρόπουλου που φιλοδοξούν να μπουν σφήνα στα δύο φαβορί, τους εκλεγμένους βουλευτές Τόλκα και Καρασαρλίδου, ένω προβληματισμό προκαλεί η εκπροσώπηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας, από μία μόνο υποψήφια, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ζει κυρίως στην Αθήνα.

Τα έξι άτομα που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας είναι:

Άγγελος Τόλκας 
O νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, κατάφερε στις προηγούμενες εκλογές ένα μικρό θαύμα να εκλεγεί έστω και με τη βοήθεια της δικαστικής οδού, ως ο μοναδικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μόλις λίγο καιρό πριν μεταπηδήσει από το ΠΑΣΟΚ!

Αναμένεται να διευρύνει το προβάδισμα του κατά πολύ, αφού πλέον είναι ο κύριος πόλος αναφοράς σε όσους προσδοκούν έναν διευρυμένο και κυβέρνητικό ΣΥΡΙΖΑ με οτι αυτό συνεπάγεται.
Αν και μόλις 43 ετών, έχει ήδη μία πλούσια πολιτική ιστορία,αφού έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, υφυπουργός δύο διαφορετικών κυβερνήσεων, διοικητής μεγάλου κρατικού οργανισμού, εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος και πολλά άλλα.

Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται η εικόνα του κλασικού πολιτικού αφού μετέφερε σειρά μεθόδων πολιτικής δραστηριοποίησης, ακόμη και ξένων ως πρόσφατα με την κουλτούρα της αριστεράς, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα βουλευτικών γραφείων σε κάθε πόλη του νομού με το που εξελέγη βουλευτής.

Φρόσω Καρασαρλίδου 
Διετέλεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας από το 2015 ως το 2021. Να θυμίσουμε ότι αρχικά επανεξελέγη το 2019, αλλά έχασε την έδρα της μετά από ένσταση του Άγγελου Τόλκα.
Απευθύνεται κυρίως στον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα σε όσους αρνούνται πεισματικά να δεχτούν τη διεύρυνση ως στοιχείο της παράταξης, ενώ έχει έντονη πολιτική παρουσία σε όλο το νομό.

 Στα αρνητικά της η μη ψύχραιμη αντιμετώπιση της απώλειας της βουλευτικής της έδρας, καθώς δημιουργήθηκε μεγάλες κομματικές έριδες με αυτή την αφορμή. 

Αντώνης Μαρκούλης
Γνωστός και πετυχημένος δικηγόρος Βέροιας, προερχόμενος και αυτός από το χώρο του "πατριωτικού" ΠΑΣΟΚ, διεκδίκησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία δύο φορές την εκλογή του στη θέση του δημάρχου Βέροιας.

Έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στο πανελλήνιο όταν πρωτοστάτησε και δικαιώθηκε στο συμβούλιο της επικρατείας ενάντια στο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τοπική αυτοδιοίκηση γεγονός που ανέβασε κατά πολύ τις μετοχές του εσωκομματικά, ωστόσο έχει αρκετό δρόμο ακόμη για να καλύψει,αναφορικά με την αποδοχή του στο αριστερό κόμματι του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου πίσω από τον Άγγελο Τόλκα.

Πέτρος Τσαπαρόπουλος 
Γνωστός καρδιολόγος της Ημαθίας, προέρχεται από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και της Δημαρ, εκλέχθηκε με άνεση δημοτικός σύμβουλος και κατ' επέκταση πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, με αντίπαλο στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτιο.
Καλή και σοβαρή υποψηφιότητα με αδύνατο της σημείο την σχετικά χαμηλή αναγνωρισιμότητα  στον υπόλοιπο νομό,εκτός του αστικού κυκλου της Βέροιας.

 Βαρβάρα Σαράντη 
Υποψηφιότητα με σαφή αναφορά στον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι για χρόνια ανιδιοτελής αγωνίστρια του χώρου, με σχετικά μικρή αναγνωρισημότητα όμως.

Φανή Γιωτάκη
Πρόκειται για τον μεγάλο άγνωστο Χ (και κυριολεκτικά) του ψηφοδελτίου.
Αντλεί την καταγωγή της από το Πλατύ, χωρίς όμως να έχει ζήσει εκεί, ενώ ήταν, ως πρόσφατα τουλάχιστον, εντελώς άγνωστη στον νομό  αλλά και ιδιαίτερα στο δήμο της Αλεξάνδρειας τον οποιο και φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει.

 Στα βασικά όπλα της το εντυπωσιακό επαγγελματικό βιογραφικό αλλά και, γιατί όχι, η  εμφάνιση της.

Είναι ήδη αγαπητή στα γνωστά στελέχη του κόμματος στην Αλεξάνδρεια τα οποία και δηλώνουν ότι είναι στο πλευρό της,
ωστόσο το άγχος της να προλάβει να γίνει γνώστη, την οδηγεί σε επιλογές οι οποίες ενδεχομένως να μην έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμεί, όπως είναι η πληρωμένη υπερπροβολή σε τοπικά μέσα, αλλά και τα διάφορα τραπεζώματα.

*Ακολουθεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όταν με το καλό ανακοινωθεί!