(Κέντρο)αριστερά μόνο για γιορτές και ...πανηγυρια!


Μπορεί η απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να ορίζει σαφώς ότι η  επιλογή του κόμματος είναι οι κεντροαριστερές συμμαχίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην Αλεξάνδρεια αλλά και στους άλλους δύο δήμους του νομού, η οποια σύγκληση είναι μόνο σε γιορτές και ...πανηγύρια!

 Την ίδια στιγμή που η δεξιά κυριαρχεί στις
ζυμώσεις με τα περισσότερα από  τα προβεβλημένα στελέχη των  υποψηφίων δημάρχων να ανήκουν στην μπλε παράταξη, στην άλλη πλευρά, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κινείται φύλλο, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό στους έμπειρους αναλυτές για το πώς μπορεί ενα κόμμα που διεκδικεί την πρωτιά στην Ημαθία και πανελλήνια, να μήν έχει να επιδείξει τίποτα σε επίπεδο στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Από την άλλη το ΚινΑλ παρά την συρρίκνωση των τελευταίων χρόνων έχει αναλογικά με το ποσοστό του, μεγάλο αριθμό στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης με έντονη κοινωνική παρουσία. 


 Και αν στην Αλεξάνδρεια προβληματίζει σε κάποιο βαθμό, 
στη Νάουσα η κατάσταση είναι στα όρια της τραγικότητας αφού από εκεί είναι και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου χωρίς να είναι σε θέση όχι μόνο ψηφοδέλτιο να κατεβάσουν, αλλά ούτε καν να ειναι σε θέση να προωθήσουν ικανό αριθμό στελεχών.