Είναι δουλειά του δήμου η αστυνόμευση ;


Έχουμε πρόβλημα ασφάλειας  και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Μπορεί στα χαρτιά η εγκληματικότητα να είναι σχετικά χαμηλή, το μείγμα εγκληματικότητας και ανομίας όμως, μπορεί εν δυνάμει να γίνει εκρηκτικό.
Όχι πάντα όμως και όχι σε όλες τις περιπτώσεις.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θέμης Σιδηρόπουλος που υπήρξε ένας καλός και έντιμος αστυνομικός στην καριέρα του, συνεχίζει να αναδεικνύει μέσα από τη σελίδα του στο φεισμπουκ το θέμα των κλοπών και ιδιαίτερα χαλκού που δημιουργεί πρόβλημα στους αγρότες μέσω ενός σκληρού λεξιλογίου, όπως συνηθίζει άλλωστε, κατά της διοίκησης του δήμου.

Είναι όμως ζήτημα δήμου η ασφάλεια;

 Όλοι γνωρίζουν και φυσικά ο ίδιος ο εν αποστρατεία αξιωματικός της Ελληνικής αστυνομίας  πως η ασφάλεια του πολίτη είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα της αστυνομίας και ευτυχώς.

Ο δήμος και ο δήμαρχος το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να θέτουν με διακριτικότητα τα ζητήματα σε σχετικές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς.
 
Και μπορεί ο αγαπητός κ. Σιδηρόπουλος να γνωρίζει το θέμα καλά ως συνταξιούχος πλέον αστυνομικός, που διατέλεσε μάλιστα και για μια περίοδο  αστυνομικός διευθυντής της πόλης, το να προσπαθεί όμως να κάνει πολιτική χρησιμοποιώντας αυτό το ευαίσθητο θέμα, είναι αν μη τι άλλο άστοχο αλλά και άδικο για τον ίδιο. 

Ειδικότερα για το θέμα της κλοπής των μετασχηματιστών είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η ΔΕΗ και αυτήν επιβαρύνει η όποια οικονομική ζημιά.
 
Η εύκολη και αποσπασματική στοχοποίηση δεν βοηθάει κανέναν και κυρίως στην επίλυση των προβλημάτων.
 
Ο κόσμος κουράστηκε και μετά το δυστύχημα των Τεμπών τίποτα δεν είναι το ίδιο πια.