Να γελάς ή να κλαίς ; Άλλη μια υποψηφιότητα μέσω facebook! Έχει χαθεί το μέτρο...



Είναι σημεία των καιρών δυστυχώς.

 Αλαζονεία, φαντασιόπληξία ή απλή κουτοπονηριά, κάνουν συχνά δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ σοβαρού και αστείου

 Είμαστε στην εποχή του facebook και των λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μια εποχή που μας  φέρνει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις στην κοινωνική παρουσία και συμπεριφορά, με σοβαρές παρενέργειες, συχνά ανεπιθύμητες.
 
Στα ατελείωτα θετικά της τεχνολογίας, όπως είναι η άμεση πρόσβαση στη γνώση, οι επαγγελματικές ευκαιρίες, η επικοινωνία σε ζωντανό χρόνο και η μείωση των αποστάσεων, αντιπαρατίθενται τα αρνητικά.

 Υπερπροβολή, ανάγκη για επιβεβαίωση μέσω εικόνας( συχνά ψεύτικης), αλαζονία, αμετροεπεια .
 
Στην φετινή προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές στην Αλεξάνδρεια παρατηρείται κάτι παράδοξο. Τα θετικά της επικοινωνίας των νέων μέσων να μην παίζουν παρά ελάχιστο ρόλο, οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι και τα επιτελεία τους να τα αγνοούν για την ωρα, ενώ από την άλλη, συναντάμε πλούσια παρουσία περιστατικών που σωρεύουν πολλά από τα αρνητικά στοιχεία που προαναφέραμε.

Σάββατο βράδυ "έσκασε" μια ακόμη "υποψηφιότητα" μέσω facebook. Σαν να μη μας έφταναν οι υπάρχουσες-στα όρια της σοβαρότητας, μια ανάρτηση στο facebook, ένα κείμενο με τετρημενα χιλιοειπωμενα τσιτατα, και ένας βαρυγδουπος τίτλος και η "υποψηφιότητα" του ενός είναι έτοιμη!

Αστεία πράγματα.

 Και ο τελευταίος πολίτης που ασχολείται στοιχειωδώς με τα κοινά, πλέον γνωρίζει ότι με τον νέο νόμο για να διεκδικήσει κάποιος δήμο χρειάζεται- δυστυχώς- να έχει τεράστιο αριθμό υποψηφίων κάτι που δυσκολεύει ακόμη και τις δύο στην περίπτωση μας πραγματικές υποψηφιότητες, πόσο μάλλον κάποιον που ένα βράδυ είδε ένα όνειρο...

Είναι δύσκολο να αποτρέψεις κάποιον από τον αυτοεξευτελισμό όταν δεν τον αντιλαμβάνεται, οφείλουμε όμως ως πολίτες να διακρίνουμε και να επισημαίνουμε τα όρια μεταξύ σοβαρότητας και ανοησίας...