Η αποχώρηση Κουτσουπιά αλλάζει τους συσχετισμούς στη Βέροια. Θα έχει αντίκτυπο και στην Αλεξάνδρεια;



Ο Φώτης Κουτσουπιάς το 2019 στην πρώτη κάθοδο του στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε μία εντυπωσιακή παρουσία που αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής Ημαθίας, μένοντας εκτός για όχι πολλούς ψήφους και αφήνοντας πίσω του γνωστά ονόματα του χώρου.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός δεν ακολούθησε την πεπατημένη για κάποιον που έχει ήδη καταγράψει μια καλή εκλογική παρουσία ως πολιτευτής. Δεν διεκδίκησε, αν όχι απέρριψε, τον διορισμό του σε θέση ευθύνης, ενώ εξ αρχής φάνηκε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ξανακατέβει υποψήφιος βουλευτής.

Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε την κάθοδο του ως υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με δικό του ψηφοδέλτιο και ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τους πρώτους υποψήφιους του.

 Σήμερα διαβάζουμε στον τοπικό τύπο δήλωση ανάκλησης της υποψηφιότητας του, που εξέπληξε και πάλι πολλούς. Σύμφωνα μέ πληροφορίες μας αυτό είχε να κάνει με την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει χρίσμα στη Βέροια (αλλά και σε κανέναν δήμο εκτως των μεγάλων) στο οποίο και ως φαίνεται πόνταρε ο δεξιος πολιτευτής, αφού προφανώς είχε και κάποιες σχετικές υποσχέσεις.

 Η παραίτηση του αυτή  φαίνεται να αλλάζει τους συσχετισμούς στη Βέροια με τα μάτια όλων να στρέφονται στην παράταξη Παυλίδη, ενώ αποτέλεσε και μια ανάσα ανακούφισης για τον Μιχάλη Χαλκίδη. Η Νέα Δημοκρατία αν πάει ενωμένη, αυτή τη φορά δεν χάνει τη Βέροια και σίγουρα θα είναι ένα στοίχημα για πολλούς μετα τον εντελώς αποτυχημένο χειρισμό του 2019.

Η αποχώρηση του Φώτη Κουτσουπιά όμως αναμένεται να έχει αντίκτυπο έστω και εξ αντανακλάσεως αντίκτυπο και στον δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και δευτερευόντως στη Νάουσα, αφού αναμένεται να ενταθούν οι φωνές που θεωρούν πως είναι σχεδόν αδύνατον να στελεχωθούν επαρκώς δύο ψηφοδέλτια με κύριο κορμό αλλά και άξονα αναφοράς το κυβερνών κόμμα, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της το τελευταίο που θα επιθυμούσαν θα ήταν να βρεθούν εν μέσω τοπικών αντιπαραθέσεων, σε μια περίοδο που θα υπάρξουν δύο εθνικές εκλογές πριν από τις διοικητικές.

 Και ήδη φαίνεται ότι μια προτίμηση των στελεχών της δεξιάς στους νυν δημάρχους, ιδιαίτερα στην Αλεξάνδρεια. 

Θα επανέλθουμε.