Το καρναβάλι της Μελίκης είναι ακόμη ζωντανό! Συγχαρητήρια σε όλους!


Το ξακουστό καρναβάλι της Μελίκης ήταν πάντοτε κύρια πηγή περηφάνιας για τους Μελικιώτες, αφού έκανε γνωστό το χωριό σε όλη την κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που οι πολλοι Μελικιώτες καρναβαλιστές εργαζόταν με μεράκι και αυταπαρνηση για μεγάλο διάστημα, ώστε να ετοιμάσουν το καρναβάλι, να παρουσιάσουν τα εμπνευσμένα αρματα και να χαρίσουν στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης, στο μεγάλο πλήθος που συνέρεε κάθε χρόνο στο ομορφο κεφαλοχώρι, την καθαρά Δευτέρα.

Με τα χρόνια όπως συμβαίνει συχνά, το καρναβάλι της Μελίκης έχασε την αίγλη του. Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε και ο Κορωναίος που δεν επέτρεψε στους Μελικιώτες καρναβαλιστές να  παρουσιάζουμε στον κόσμο τη δουλειά τους.

Με το τέλος της πανδημίας όμως, ήρθε ο καιρός οχι μόνο να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω,  αλλά και η Μελίκη να παρουσιάσει ένα καρναβάλι, τηρουμένων των αναλογιών, αντάξιο των προσδοκιών και του παρελθόντος του.
Και ο κόσμος ήταν εκεί!!!!
Παρά τη σχετικά περιορισμένη προβολή, πολλές χιλιάδες θεατές συνέρευσαν από την ευρύτερη περιοχή γιατί ήξεραν ότι παρά τις δυσκολίες, το Ρουμλουκιώτικο κεφαλοχώρι θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα καρναβαλι που να είναι αντάξιο της ιστορίας του,  όπως και έγινε!
Αξίζει λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους όσους πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση του, τον Δήμο, τον λαογραφικό αλλά και τους σημετεχοντες από όλο τημ έκταση του δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και αλλα σημεία της Ελλάδας.

Όσο για εμάς τους υπόλοιπους που δεν πήραμεερος, δεσμευομαστε ότι του χρόνου θα είμαστε και εμείς ενεργοί, για να ξανακάνουμε το καρναβάλι του χωριού μας, τόπο αναφοράς αλλά μια γνήσιας Μελικιωτικης περηφάνιας!
Καλή σαρακοστή!