Θεατρική ομάδα δήμου Αλεξάνδρειας: "Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή"



Αν πριν από λίγα χρόνια έλεγε κάποιος ότι στην Αλεξάνδρεια θα υπάρχουν δύο δραστήριες και δημιουργικές θεατρικές ομάδες θα τον είχαν βγάλει τρελό. Και όμως,η Αλεξάνδρεια αγαπάει και στηρίζει το θέατρο! 

Το ίδιο τρελό ίσως θα έβγαζαν και όποιον πριν από 3,5 χρόνια προέβλεπε ότι η θεατρική ομάδα του δήμου Αλεξάνδρειας θα συνεχίζει να γράφει μία αξιοσημείωτη πορεία, επιλέγοντας να κάνει μια νέα αρχή με νέους συνεργάτες αλλά και με νέους ηθοποιούς στην πλειοψηφία τους. 

Εμείς, η θεατρική ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας, σας συστηνόμαστε και σας περιμένουμε. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς , έχουμε την τύχη να έχουμε την στήριξη του Δήμου ώστε με μηδενικό κόστος συμμετοχής να είμαστε σε θέση να  ετοιμάζουμε υπέροχα πράγματα.
 
Ο Δημος Αλεξάνδρειας και η ΚΕΔΑ  παρά της οποίες αντιξοότητες που δεν είναι του παρόντος, συνέχισαν  τη λειτουργία της δημοτικής ομάδας θεάτρου "Οι Σκηνοβάτες" όπως είναι το όνομα της και έχει συνδέσει την πορεία της με πολύ σημαντικό πολιτισμικό και κοινωνικό έργο τα προηγούμενα χρόνια. 

Προσέλαβε την σπουδαία ηθοποιό Άννυ Τσολακιδου  θέτοντας νέα υψηλά στανταρ για τα δεδομένα μια ερασιτέχνης επαρχιακής θεατρικής ομάδας, και παρά την νέα σοβαρή αντιξοότητα, τον κορωνοιο και το γενικότερο κλείσιμο, αφού από την πρώτη στιγμή η θεατρική ομάδα ανέστειλε τη λειτουργία της ως όφειλε, κατάφερε να παρουσιάσει μια όμορφη θεατρική δημιουργία πέρσυ  

Τη σκυτάλη από την Άννυ  Τσολακιδου πήρε ο Βεροιώτης ηθοποιός και σκηνοθέτης του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Μαλιάρας που από την αρχή την σεζόν εργάζεται σε ένα νέο πλάνο, συνδιάζοντας στοιχεία από το θεατρικό παιχνίδι, την τοπική παράδοση, αλλά και το κλασικό θεατρικό ρεπερτόριο, με μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών(πρωταρηδες οι περισσότεροι) γεμάτη μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν παρά το... τρακ! Σύντομα μαλιστα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε και την πρώτη μας παράσταση υπό την καθοδήγηση του Πέτρου.

Οι πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα 5- 8  στο χώρο του πνευματικού κέντρου, και μπορεί όποιος θέλει να μας επισκευτεί κατόπιν συνεννοήσεως με την ΚΕΔΑ .

Εμείς οι ερασιτέχνες ηθοποιοί περνάμε υπέροχα, έχοντας κερδίσει παρά πολλά τόσο από τον ( φωνακλά) δάσκαλο μας, όσο και από την υπέροχη σχέση που εχουμε φτιάξει μεταξυ μας!

 
Εκτός από τα συγχαρητήρια και το ευχαριστώ στον Δήμο και στην ΚΕΔΑ που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα παρέχοντας μας δωρεάν όλα τα μέσα που χρειαζονται για την λειτουργία της ομάδας, ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε στην ψυχή της ομάδας μας Κατερίνα Στριακα!
Κατερίνα σε ευχαριστούμε και σε αγαπάμε!