Εκθέτουν τους βουλευτές οι μετακλητοί τους. Σοβαρό ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή το έγκυρο ρεπορτάζ του καλού τοπικού ειδησιογραφικου σάιτ "Ο Ανεπικαιρος" έρχεται στο προσκήνιο ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία.

Πρόκειται για την ενεργή συμμετοχή μετακλητών των πολιτικών γραφείων των βουλευτών στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικού σύμβουλοι.

Συγκεκριμένα, η κοινή τους δημόσια  παρουσία όλων αυτών κατά τη διάρκεια των εορτών στο πλευρό ενός εκ των υποψηφίων δημάρχων, ως περιφερόμενος θίασος σε εκδηλώσεις και συναθροισεις, δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα και έρχεται σε άμεση αντιδιαστολή με την εντολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πλήρη αποχή των πολιτικών γραφείων από τις δημοτικές εκλογές, με εξαίρεση  τους κεντρικούς δήμους.

Εδω βέβαια μπαίνει το ερώτημα αν και κατά πόσον έχουν το δικαίωμα ως άτομα να είναι υποψήφιοι και οι μετακλητοί των πολιτικών γραφείων. 

Κατά την άποψή μας αλλά και πολλών συνομιλητών μας, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνεται μόνο  με την προϋπόθεση να έχουν παραιτηθεί από τα πόστα τους, αφού δημιουργούνται έτσι πολλά προβλήματα τόσο όσον αφορά την ανάμιξη των βουλευτών σε εκλογές κατά τις οποίες θα έπρεπε να διαφυλάξουν την κομματική ισορροπία έναντι υποψηφίων του ίδιου χώρου τουλάχιστον, όσο και στην πιθανότητα την ανάμειξη αυτη  να την πληρώσει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές που έπονται. 

Επιπροσθέτως τίθεται  και ένα αλλά σοβαρό ζήτημα αυτό του  εσωτερικού ανταγωνισμού στα ψηφοδέλτια, αφού οι άνθρωποι των γραφείων  όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των βουλευτών, γνωρίζοντας προσωπικά ζητήματα χιλιάδων ψηφοφόρων, αν όχι οι ίδιοι να έχουν πρωτοστατήσει σε  εξυπηρέτησεις και ρουσφέτια,  κάτι που δημιουργεί και εσωτερικό πρόβλημα ανταγωνισμού σε βάρος άλλων υποψηφίων, μεταξύ άλλων.

Τα τερτίπια αυτά των μετακλητών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι και αποτέλεσμα προσωπικής τους (ακόμα και) οικονομικής συναλλαγής με τους υποψηφίους δημάρχους, αποτελούν βραδυφλεγή βομβα που ενδεχομένως να εκραγεί με μεγάλες συνέπειες για το κυβερνών κόμμα και βεβαίως τους ίδιους του βουλευτς. Πρέπει να σταματήσει.