Δείγμα γραφής άμα τη εμφανίσει

 Υπάρχουν διαφόρων ειδών έθημα παραδόσεις που ακολουθούνται στις τοπικές κοινωνίες.
Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο ωραίες, ανάλογα το προσωπικό γούστο και τα πιστεύω του καθενός.
Στα μέρη μας ευδοκιμεί ιδιαίτερα το έθιμο της γ(ου)ρουνοχαράς κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. 
 Όσο παράταιρο (κατ' άλλους και βάρβαρο) και να μοιάζει στα χρόνια μας αυτό το έθιμο, έχει τη δική του σημειολογία, αφού το σφάξιμο του γουρουνιού ήταν σημαντική υπόθεση για τα φτωχά αγροτικα νοικοκυριά του τόπου, πριν κάμποσα χρόνια.

 Όπως συχνά γίνεται με τέτοια έθημα όταν εξαλείφεται η ουσιαστική αναγκαιότητα τους, καταντάνε σκέτο φολκρορ συνήθως κακής αισθητικής.

Ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους παρατηρείται το φαινόμενο του συνωστισμού, πολιτικών, υποψηφίων, παραγόντων και διαφόρων άλλων του είδους να περιφέρονται από γουρουνοχαρά σε γουρουνοχαρα, πάντα από τους φωτογράφους, ή από τον εσμό των παρατρεχάμενων τοπικών δημοσιογράφων για τις απαραίτητες φωτογραφήσεις.




 Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Δώρας Κουρκούτα, αλλά και την επερχόμενη ανακοίνωση του Βαγγέλη Βογιατζή, αναμέναμε να δούμε ποια και τι είδους θα ήταν η πρώτη εμφάνιση του καθενος, η παρουσία του σε τραπεζωματα, πως, που και με ποιους, και όλο το κουτσομπολιό που συνοδεύεται.

 Η Δώρα Κουρκουτά επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από αυτές τις ...γρουνοχαρές, παρά το γεγονός οτι πολλοί από τους υποστηρικτές της ανέμεναν το αντίθετο και το ήξερε.

 Οι πρώτες πολυαναμενόμενες δημόσιες εμφανίσεις της, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της την περίοδο των εορτών, ήταν η  παρουσία της  καθαρά πολιτιστικά δρώμενα με σαφές πολιτισμικό αποτύπωμα, όπως την κινηματόδραση την θεατρική ομάδα, τη γιορτή στα Τρίκαλα και την αστερούπολη στο Πλατύ, συνοδευόμενη από τη δική τους προσωπική παρέα κυρίως α νεαρών ατόμων, χωρίς παράγοντες, συρφετό υποψηφίων και μελλοντικών ... συμβούλων.

 Αν μη τι άλλο, με την επιλογή της αυτή η Δώρα έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να διαφοροποιηθεί από το υπάρχον πολιτικό παιχνίδι, αφήνοντας τους διάφορους νυν και σύντομα πρώην, να παριφέρονται ως θλιβερές  καρικατούρες συρόμενες από το γνωστό σμήνος των κακοφορμισμένων 'παραγόντων' ...



 Ο δε Βαγγέλης δεν εμφανίστηκε πουθενά. Ίσως ακομη καλύτερα....

Οι φωτογραφιες ειναι απο το anepikairos.gr