"Μήπως είστε πιωμένος;" Πως μια συνέντευξη έδειξε τον δρόμο...

Στην εποχή του διαδικτύου, των αμέτρητων πηγών πληροφόρησης, των δημοσιογράφων(εντός και εκτός εισαγωγικών), και των "ενεργών" πολιτών (πάντα με εισαγωγικά αυτοί), η πολιτική αντιπαράθεση που πλέον έχει το διαδίκτυο ως κεντρικό μέσο, περνάει αναγκαστικά σε ένα άλλο, διαφορετικό επίπεδο.

Και ενώ θα περίμενε κανείς η πληθώρα των ασχολουμένων και το νέο αίμα που μπήκε στον τομέα την ενημέρωσης να βελτίωνε την ούτως ή άλλως προβληματική κατάσταση του τύπου στα μέρη μας, ενός τύπου που είχε και έχει ως κύρια αναφορά του το μαύρο χρήμα, η κατάσταση σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών γίνεται ακόμη χειρότερη. 

Προχθές στην ιστοσελίδα Επιλογές news και σε μία αντίστοιχη ομάδα στο facebook με τίτλο "όλοι μαζί για το δήμο Αλεξάνδρειας", ένα όλοι μαζί που είναι τόσο προβληματικό που στην ουσία φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο των δημιουργών της, δημοσιεύτηκε μία συνομιλία-συνέντευξη μεταξύ του ενεργού Πολίτη-Δημοσιογράφου Ζήνα Γιάννη και του προέδρου της ΚΕΔΑ Μανώλη Σταυρή που αξίζει κανείς να την παρακολουθήσει όχι τόσο για τους προφανείς λόγους δηλαδή το περιεχόμενο της, αλλά για το επίπεδο της αντιπαράθεσης που κατά τη γνώμη μας θέτει νέα στάνταρ ποιότητας χαμηλότερα από αυτά που θα μπορούσαμε και να φανταστούμε...

Αναμενόμενο σε μία μικρή κοινωνία όπου το πολιτικό της προσωπικό δεν φημίζεται και για τις ιδιαίτερες .....ακαδημαϊκές του δάφνες, η πολιτική αντιπαράθεση να είναι αντίστοιχης ποιότητας.

Το να έχει πέσει όμως το επίπεδο τόσο χαμηλά και τόσο νωρίς σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές, είναι κάτι που πραγματικά δεν το περιμέναμε και αν μη τι άλλο, αυτό είναι ένα ορόσημο που δύσκολα θα το ξεπεράσει κάνεις.

Παρά το γεγονός ότι η τοπική μας πολιτική κατάσταση γενικότερα πέρα της φαιδρότητας, έχει και στοιχεία που θα έπρεπε να προβληματίζουν κάθε λογικό πολίτη, για τους ψυχραιμότερους από εμάς είναι συχνά πηγή άφθονου γέλιου.

Οι Ζήνας Γιάννης και Μανώλης Σταύρης δείξανε τον δρόμο νωρίς για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον... 

Δείτε τη συνέντευξη: