Ποιος θα κοπεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία; Προβληματική η απόφαση για 50-50

Ένας εκ των Κωνσταντινόπουλου, Μαρκούλη, Τσαπαρόπουλου δεν θα είναι υποψήφιος. Εντείνεται η αγωνία τους. 


Απέχουμε πλέον μόνο λίγους μήνες από τις εκλογές και ως γνωστόν τα κόμματα προετοιμάζονται γιατί τη μεγάλη διπλή μάχη το 2023. 
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται σιγά-σιγά να αρχίσει η ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων εξουσίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ που βασικός του στόχος είναι η επάνοδος στην πρώτη θέση και στην εξουσία, έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της απόφασης του συνεδρίου να είναι 50-50 η εκπροσώπηση των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια, μία απόφαση που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δημιουργεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας αφού ως γνωστόν, και αυτό είναι φαινόμενο όλων των πολιτικών παρατάξεων, είναι δύσκολο να βρει κανείς γυναίκες να βάλει στο ψηφοδέλτιο την ίδια στιγμή που οι άντρες περισσεύουν.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Ημαθία.Σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου τα έξι μέλη του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών θα πρέπει να αποτελούνται από τρεις άντρες και τρεις γυναίκες.

Στις γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο πολύ πιο απλά αφού εκτός από τις γνωστές Φρόσω Καραισαρλιδου και Βαρβάρα Σαράντη, για την κάλυψη της τρίτης θέσης που δεν υπήρχε ενδιαφέρον, επιστρατεύτηκε από τα κεντρικά του κόμματος η παντελώς άγνωστη ως χθες στον τόπο καταγωγής της και φυσικά  στο νομό, Φανή Γιωτάκη δικηγόρος που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.


Όσον αφορά λοιπόν τους άντρες το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι εκτός του Άγγελου Τόλκα νυν  βουλευτή που δικαιωματικά θα είναι υποψήφιος, για τις άλλες δύο θέσεις υπάρχει το ζωηρό ενδιαφέρον τριών υποψηφίων που κινούνται εντατικά σε όλο τον νομό εδώ και καιρό χωρίς ακόμη να τους ενημερώσει κάποιος ότι ενδεχομένως να ματαιοπονούν.

Οι τρεις υποψήφιοι για...υποψήφιοι είναι οι:

Αντωνης Μαρκουλης. 
Γνωστός και πετυχημένος δικηγόρος από τη Βέροια, με καταγωγή (και αυτός όπως και νυν βουλευτής) από το ΠΑΣΟΚ, διεκδίκησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία δύο φορές στο δήμο Βέροιας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένος πολιτικά μέσω της σημαντικής συνεισφοράς του στην ακύρωση του νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση στο ΣτΕ, κάτι που αποτέλεσε πρωτοσέλιδο στα μέσα που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου.
 Λόγω της έντονης πολιτικής και κοινωνικής δραστηριοποίησης του Αντώνη Μαρκούλη θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να κοπεί από τα ψηφοδέλτια.

 Ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος και αυτός δεν ανήκει στον παραδοσιακό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται στο χώρο της κεντροαριστεράς και το κέντρο, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε και στη Δημαρ. 
Είναι γνωστός καρδιολόγος της Βέροιας και έχει θητεύσει για σειρά ετών στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.
 Υποψηφιότητα που έχει ερείσματα κυρίως στον αστικό και επαγγελματικό κόσμο και θα αποτελέσει επίσης έκπληξη μια μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.
 Η τρίτη περίπτωση είναι αυτή του Βασίλη κωνσταντινόπουλου. συνδικαλιστή στο χώρο της υγείας ένθερμου υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα με αναρτήσεις που σχολιάζονται για το πάθος και το γλαφυρό του ύφος.
Το τελευταίο διάστημα κινείται πολύ έντονα, ενώ μάλιστα πριν από τις γιορτές υπέπεσε στην αντίληψή μας μία πρωτοβουλία του που δεν συνηθίζεται και πολύ στο χώρο της αριστεράς, τραπέζωσε στην Αλεξάνδρεια τα κομματικά στελέχη της περιοχής.

Ένα πιθανό κόψιμο του από το ψηφοδέλτιο θα τον στεναχωρήσει ιδιαίτερα και θα δημιουργήσει ένα αίσθημα αδικίας προς τους φρουρούς του ...Τσιπρισμου στην Ημαθία.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εμμείνει σε αυτήν την ακαταλαβιστικη και προβληματική απόφασή του για ισομερή εκπροσώπηση των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει και στην Ημαθία όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας, σοβαρό πρόβλημα. 

*Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα δούμε και πως διαμορφώνεται η κατάσταση με τα υπόλοιπα κόμματα.