Πώς η Αλεξάνδρεια έζησε την Μητσοτακική "Σοσιαλμανία".

Ζιβάγκο, επιδόματα και ένα ακροατήριο γεμάτο πασοκτσίδες (πρώην και νυν), έδωσαν το στίγμα στο πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αλεξάνδρεια.



Ένα απόγευμα που θύμιζε ΠΑΣΟΚ και μάλιστα των παλιών καλών δυνατών εποχών, έζησαν οι Αλεξανδρινοί κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στην πόλη τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπόρεσε προς μεγάλη μας χαρά να βρει λίγο χρόνο και να στριμώξει στο βεβαρημένο πρόγραμμα του την πόλη της Αλεξάνδρειας και το αγαπημένο του καφέ Κοέν. 

Μία παρουσία πρωθυπουργού που αν μη τι άλλο είχε πολλά νεωτερικά στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος λίγα χρόνια πριν για αρχηγό τουλάχιστον  συντηρητικής παράταξης.

Ας δούμε μερικές από τις ιδιαιτερότητές της χθεσινής συνάντησης μας με τον πρωθυπουργό:

Καταρχήν το γεγονός και μόνο ότι η πρωθυπουργός έρχεται σε καφετέρια όχι για ιδιωτική συνάντηση αλλά για ομιλία έστω και σύντομη είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στα πολιτικά χρονικά.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή έγινε στην έδρα του στενού του συνεργάτη και υφυπουργού Απόστολο βεσυρόπουλο δεν έγινε η κινητοποίηση που αρμόζει με αποτέλεσμα η παρουσία του πρωθυπουργού σε μία συγκέντρωση με σχετικά λίγο κόσμο να μην είναι και η καλύτερη εικόνα.

Στο ακροατήριο τώρα, και εκεί είναι το σημαντικότερο , βρέθηκαν πάρα πολλοί που δεν ανήκουν παραδοσιακά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει άνοιγμα εδώ και πολλά χρόνια στο πέρα των συνόρων της παραδοσιακής κεντροδεξιάς χώρο, με ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα, τόσο σε στελέχη που έχουν συστρατευτεί μαζί του, όσο και σε ψηφοφόρους, αφού σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται να τα πάει καλά στον κεντρώο χώρο. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ένας από τους νέους υποψηφίους βουλευτές στην Ημαθία θα είναι γνωστός πασόκος της περιοχής.

Επιπροσθέτως το βασικό στοιχείο της πολιτικής του ομιλίας ήταν η έμφαση του στα επιδόματα και στην πολιτική του 'παίρνουμε από τους λίγους και δίνουμε στους πολλούς που θυμίζει καθαρά σοσιαλιστικό κόμμα. Ή όπως εύστοχα γράφει στο άρθρο της η Bίκυ Σαμαρά, Η σοσιαλμανία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και την ενδυματολογική επιλογή του πρωθυπουργού που θύμιζε Ανδρέα Παπανδρέου (ζιβάγκο), τότε μιλάμε για μια ρετρό κατάσταση παλιού ΠΑΣΟΚ. Αν και ίσως όχι τόσο ορθοδόξου...

Ή όπως είχε πει  πολύ γνωστός μας συντοπίτης πρώην μικρό τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε την ατυχία να ενταχθεί στη Νεα Δημοκρατία στον πρώτο καιρό του Κυριακου Μητσοτακη, αναφορικά με την εμπειρία του με τους νεοδημοκράτες της τότε εποχής, που κάθε άλλο παρά φιλικοί  ήταν μαζί του:

¨Διύλιζαν εμάς και κατάπιαν τον Χρυσοχοΐδη! ¨ 

Παραθέτουμε μερικές .... τυχαίες φωτογραφίες απο την επίσκεψη Μητσοτάκη όπως τις αλιεύσαμε απο σαιτς της περιοχής :