Με τον Σάκη Κούγκα επικεφαλή η Λαϊκή συσπείρωση στις δημοτικές!(To μπαμπούρι)


Όταν προανήγγειλε πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη τύπου ότι θα είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ κανείς δεν τον πίστεψε.

Βίντεο:


Πρόκειται για φυσικά για τον Σάκη Κούγκα τον έμπειρο αυτοδιοικητικό παράγοντα της Αλεξάνδρειας και επανειλημμένα ρέκορντμαν ψήφων, ο οποίος, όπως διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη, επιλέχθηκε να είναι ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης ΚΚΕ για τη διεκδίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Μπαμπουριού ο έμπειρος πολιτικός σε συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσει το ψηφοδελτίου μαζί με κάποια αγωνιστικά βιογραφικά στοιχεία που έρχονται για  πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με γνωστό καθοδηγητικό στέλεχος της οργάνωσης στην Αλεξάνδρεια,  επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Περισσού για τον  Σάκη Κούγκα ωστε να κατέβει με την παράταξη τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα επιχειρήματα του έμπειρου πολιτικού που έπεισαν τους συντρόφους του να τον επιλέξουν είναι μεταξύ άλλων:

1. Έχει διαβάσει το Κεφάλαιο του Μαρξ σε νεαρή ηλικία.

2. Στην πολυετή ενασχόληση του με την διοίκηση του τοπικού ΤΟΕΒ έκανε πράξη τις ιδέες της αριστεράς αφού χάριζε τα χρέη στους άπορους.

3. Επανειλημμένα έχει μοιράσει 50ευρα σε απόρους συντοπίτες μας καταπολεμώντας στην πράξη την φτώχια που δημιουργεί ο καπιταλισμός.

4. Είναι σταθερά μια ζωη ενάντια στον καταναλωτισμό αφού ποτέ δεν αγοράζει καινούργια ρούχα,( μόνο εσώρουχα)  τρακτέρ, αυτοκίνητα, και τα κρατάει ακόμα και φθαρμένα σύμφωνα με το πνεύμα των Μαρξ και Ένγκελς.

5. Μπορεί να ξεβρακωώσει (μεταφορικά) τον εκάστοτε δήμαρχο, και ενίοτε και τον εαυτό του (κυριολεκτικά).

Τέλος αξίζει να πούμε οτι οι φήμες που αναφέρουν ότι ο ύμνος της παράταξης θα είναι το "εμπρός της γης οι κολασμένοι" παιγμένος από ζουρνά, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Ο Σάκης Κούγιας με τον Γενικό γραμματέα του κόμματος Δ.Κουτσούμπα 

Πληροφορίες για την ανάρτηση στο Μπαμπουρι