Το είπε, το έκανε! Ανακοίνωσε κάθοδο σε άλλο δήμο ο Μ.Χαλκίδης! Σύσσωμη παρούσα η τοπική ΝΔ.


Η είδηση σχετικά με την υποψηφιότητά του Μιχάλη Χαλκίδη, σε διαφορετικό δήμο από αυτόν που διεκδίκησε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, δημιούργησε αίσθηση πανελλήνια, αφού ήταν αν μη τι άλλο κάτι εξαιρετικά σπάνιο ή ίσως δεν έχει συμβεί ξανά πουθενά.

Το απόγευμα της Δευτέρας στη Βέροια, ο έμπειρος πολιτικός με συνεντεύξη τύπου αλλά και ανοιχτή πολιτικη ομιλία, επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του, δίνοντας τα βασικά στοιχεία των προθέσεών του και μάλιστα βγάζοντας και κάποιες ειδήσεις.

Παραθέτουμε τα βασικά σημεία των ομιλιών του, ενώ θα ακολουθήσει σχόλιο μας.

'Μου ήταν αδύνατο να πω όχι στην πρωτοβουλία των πολιτών.'

Ο Μιχάλης Χαλκίδης ξεκίνησε τη συνέντευξη του αναφέροντας στο βασικό λόγο για τον οποίο απόφασησε ξνα ξανάείναι υποψήφιος, στο Δήμο Βέροιας αυτή τη φορά, λέγοντας :

Ήρθε και με βρηκε μια ομάδα επιστημόνων, πολιτών, επιχειρηματιών της τοπικής κοινωνίας της Βέροιας και μου ζήτησαν να βάλω υποψήφιος, στηριζόμενοι στην εμπειρία μου τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφού κοινή τους διαπίστωση ήταν οτι η πορεία του δήμου δεν είναι αυτή που του αξίζει.

Είπα ναι στην πρόκληση μόνο με την προϋπόθεση να υπάρχει μόνο ενα ψηφοδέλτιο από την κεντροδεξιά
 Στη συνέχεια ο Μελικιώτης πολιτικος ξεκαθάρισε ποια είναι η σχέση του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τα χρίσματα χρησιμοποιώντας και παράδειγμα από την προσωπική πολιτική του διαδρομή που πολλά χρόνια πριν.
- Είπε χαρακτηριστικά ότι τα χρισματα τα δίνει ο λαός μόνο, και εφερε το παράδειγμα το 1990 όταν στη Μελίκη κάλεσε ο ίδιος μία συνέλευση πολιτών η οποία με τη μαζικότητα της στην ουσία ακύρωσε το χρίσμα που σχεδίαζε το κόμμα να δώσει σε άλλον.

Και συνέχισε λέγοντας :
Η φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας ήταν πάντα και ιδιαίτερα τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το να είμαστε ανοιχτοί. Αν ρωτηθω θα πω ότι δεν θέλω χρίσμα. Το ψηφοδέλτιο θα ειναι υπερκομματικό.
Υπεραμύνθηκε της επιλογής του να βάλει στην Αλεξάνδρεια πριν το 2019, αλλά και τις επιλογές της Γεωργίας Μπατσαρά. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι η εκλογή του δεν θα είναι εκ των πραγμάτων εφαλτήριο πολιτικής αφού έχει περάσει από πολλές θέσεις και δεν το έχει ανάγκη, ενώ θύμισε ότι στη Βέροια πάντοτε έπαιρνε πολλούς ψήφους ως υποψήφιος βουλευτής.

Έκανε κριτική τόσο στον αυτοδιοικητικό νόμο του Τσίπρα που δεν άφηνε τους δήμους να διοικηθούν, όσο και σε αυτόν της Νέας Δημοκρατίας που έδωσε υπερβολική δύναμη σε δημάρχους που δεν είχαν την πλειοψηφία, πήγε στο άλλο άκρο, όπως είπε.

Ολοκλήρωσε τη συνέντευξη τύπου δηλώνοντας βέβαιος για τη νίκη του ψηφοδελτίου το οποίο δεν θα κάνει μόνος από αλλά από κοινού με επιτροπή. 
Στην ανοιχτή ομιλία του που ακολούθησε στην κατάμεστη αίθουσα της Ελιάς, ο πρώην βουλευτής, στόχευσε κυρίως στο συναίσθημα των παλιών νεοδημοκρατών, στηριζόμένος στους κοινούς τους αγώνες 
, αναφερόντας μάλιστα βουρκωμένος τον παλιό βουλευτή Δ. Χατζηδημητρίου, αλλά και επαινόντας την εκκλησία και την περιφέρεια για το έργο τους.

Επαίνεσε ιδιαίτερα το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που ανοίγει το κόμμα σε συνεργασίες, αλλά και όταν χρειαστεί επιστρατεύει στελέχη όπως έκανε με την γεωργία Μπατσαρά.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε το ρεπορτάζ μας από την ομιλία, αν δεν επισημαίναμε  την ιδιαίτερη αμηχανία της Γεωργίας Μπατσαρά και των συνεργατών της, όταν άκουγαν τον Χαλκίδη να κριτικάρει έντονα την κατάσταση στο δήμο που συνδιοικούν με τον νυν δήμαρχο.