Πέφτει συνεχώς η δημοτικότητα του Ν.Ανδρουλάκη. Τι λάθος κάνει;




Με την ανάδειξη του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης απολάμβανε αξιοσημείωτα ποσοστά αποδοχής από τους πολίτες όπως τα κατέγραψαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. 

Σήμερα ένα χρόνο μετά, το στοιχείο αυτό πολιτικής υπεροχής φαίνεται να υποχωρεί αρκετά για τον ευρωβουλευτή.

 Αν πάρουμε ενδεικτικά την έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις  στις 23-1-22
Θα δουμε ότι με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.





Σήμερα, 10 μήνες αργότερα, η ίδια εταιρεία καταγράφει την δημοτικότητα του αισθητά πεσμένη αφού έχει χάσει 12 ποσοστιαίες μονάδες, τη στιγμή που οι υπόλοιποι αρχηγοί είναι αμετακίνητοι, σύμφωνα πάντα με την ίδια εταιρεία. Το πρωτόγνωρο αυτό εύρημα για τα δημοκοπικά χρονικά πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίσει τους υπεύθυνους του Κόμματος .



Αξίζει να σημειωθεί πως η Φώφη Γεννηματά απολάμβανε ιδιαίτερα υψηλής δημοτικότητας ακόμη και τότε που το κόμμα της με το ζόρι πλησίαζε διψήφιο ποσοστό.



Με δεδομένο αυτό, η πτώση του Νίκου Ανδρουλάκη προκαλεί φόβους για περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του κινήματος αλλαγής στην κάλπη, αρκετά μικρότερων ίσως από το 11,4  που του δίνει η τελευταία δημοσκόπηση. 

Όσο για τις αιτίες της πτώσης αυτής αδυνατούμε να τις αποδώσουμε κάπου συγκεκριμένα, αφού το πολιτικό κλίμα ήταν σχετικά ευνοϊκό για αυτόν με την υπόθεση των υποκλοπών και οι χειρισμοί ήταν άψογοι.

 Ας ελπίσουμε ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει σύντομα αφού μεγάλο μέρος των μετριοπαθών προοδευτικών πολιτών κοιτάζουν ακόμη στα μάτια το πάλαι ποτέ ισχυρό κόμμα του κέντρου, αφού αντιλαμβάνονται ότι η νεοδεξια του Μητσοτάκη και η παλαιοαριστερά του Τσίπρα δεν είναι λύσεις.