Το έγκλημα συνεχίζεται (ευτυχώς χωρίς θύμα αυτή τη φορά). Τζιπ-τέρας κατάφερε(!)να ανατραπεί στον κεντρικό δρόμο της τοπικής αγοράς!



Το γιγαντιαίο τζιπ που κατάφερε(!) να ανατραπεί στη μέση στην πόλη της Αλεξάνδρειας, κάνει τραγικά επίκαιρο το άρθρο που γράψαμε ένα μήνα πριν. 
 Τουλάχιστον αυτή τη φορά ήμασταν πιο τυχεροί, δεν σκοτώθηκε κανείς. Την επόμενη; 



Το δυστύχημα στην Παλιόχωρα με τον τσιγγάνο συντοπίτη μας που παρέσυρε την μάνα με τα παιδιά, είναι κάτι που θα έπρεπε να το περιμένουμε.

 Δεν ξέρω για άλλες περιοχές της χώρας, αλλά αυτό που γίνεται στον τόπο μας με την ιλιγγιώδη ταχύτητα αυτοκινήτων που τρέχουν σαν παλαβά είναι αδιανόητο.

 Και όλα αυτά σε μία πόλη που έχει επανειλημμένα θρηνήσει νεκρούς και τραυματίες από το φαινόμενο αυτό, με αποκορύφωμα την τραγική ιστορία της 15χρονης Κατερίνας που την  παρέσυρε αυτοκίνητο που βγήκε από την πορεία του και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο λόγω υπερβολικής ταχύτητας του πιτσιρικά οδηγού.

Τόνοι κροκοδείλειων δακρύων χύθηκαν, τότε όπως και σήμερα,  "ημερίδες" κυκλοφοριακής αγωγής τότε όπως και σήμερα, φωτογραφίσεις, selfie των υπευθύνων και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην έγινε τίποτα ή σαν να μη φταίει κανείς παρά μόνο το κακό μας ριζικό ίσως.

 Περνάω κάθε μέρα μπροστά από το σημείο όπου σκοτώθηκε η μικρή Κατερίνα στο ίδιο σημείο που ενώ το όριο ταχύτητας είναι 50 αφού είναι κατοικημένη περιοχή και σήμερα που μιλάμε αυτοκίνητα μπαίνουν στην πόλη με ιλιγγιώδεις συχνά ταχύτητες, μηχανάκια, φορτηγά, ακόμη και τρακτέρ. Απόψε κιόλας που πήγαινα να πάρω τον γιο μου από το σχολείο που βρίσκεται δίπλα από το σημείο του δυστυχήματος, με προσπέρασαν δύο αυτοκίνητα τσιγγάνων σαν να μην έμαθαν καν, ούτε επηρεάστηκαν από το γεγονός στην Παλαιόχωρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά μας.

Δεν είναι μόνο η έλλειψη αστυνόμευσης το πρόβλημα, αφού ας μη γελιόμαστε, εμείς αντιδρούμε στην αστυνόμευση. Αλκοτέστ γίνονται πολύ σπάνια στον τόπο, θυμάμαι μάλιστα όταν ξεκίνησε πριν καποια χρόνια να γίνεται σοβαρη προσπάθεια για οργανωμένα αλκοτέστ, ο  εμπορικός σύλλογος με τον τότε Δήμαρχο εκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην τροχαία, για να τα σταματήσουν, αφού έτσι δεν θα έρχεται κόσμος στην πόλη, είπανε....

 Είναι η παιδεία μας και η πολύ στρεβλή αντίληψη που έχουμε για το τρόπο εφαρμογής των νόμων στη χώρα. Είναι η προκλητική αδιαφορία της κοινωνίας στο να βάλει τέλος στα άσιλα ανομίας.

Και όταν γίνει το κακό, μας πιάνουν τα δάκρυα,  όχι πολύ, για κάνα δυο ώρες, αρκεί που δεν ήμασταν εμείς τα θύματα ή κάποιο δικό μας παιδί.


 Ας κάνουμε επιτέλους κάτι σε αυτό τον τόπο πριν ξαναγίνει το το κακό 

Τι; Δεν ξέρω.  Ίσως λιγότερες ημερίδες. Ίσως λιγότερες σελφι .

Θα είναι μια αρχή ..