Εικόνα ανομίας η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού.


 Αν και άργησε κάμποσο, οχειμώνας ήρθε, και σιγά σιγά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα ...χρόνιο πρόβλημα της περιοχής , τώρα που μαζευόμαστε μέσα.

Πρόκειται για την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
 Σύμφωνα με την προσωπική μας εμπειρία, η πλειοψηφία των μαγαζιών εστίασης δεν την εφαρμοζει, και μοιάζουν να μην ανησυχούν για τυχόν πρόστιμα. 

Το πρόβλημα που ταλανίζει τους μη καπνιζοντες είναι παλιό και όσες προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν να σταματήσει φαίνεται να σταματάνε κάπου στον....Λουδία, με μόνη εξαίρεση ίσως στους πρώτους μηνες της διακυβέρνηση Μητσοτάκη. 

 Πέρα από την κοινωνική και υγειονομική διάσταση του ζητήματος, η μη τήρηση του νόμου που γίνεται μάλιστα σε  κεντρικότατα καταστήματα στα οποία μπορεί να δει κανείς να συχνάζουν και άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι να εφαρμόζουν τον νόμο , δημιουργεί και ένα οξύτατο πρόβλημα ανταγωνισμού σε βάρος των ευσυνειδητων ( ή μη εχόντων ...δόντι) καταστημάτων που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα, και αυτό είναι άδικο.
 
Η πιο αστεία περίπτωση καταπάτησης είναι τα μαγαζιά τα οποία ενώ είναι κλειστά περιμετρικά με ναιλον ή και τζαμαρία να θεωρούνται ως ανοιχτοί χοροι. Και φυσικά, (και εδώ είναι η ευθύνη των πολιτών) είναι κατάμεστα!

 Στο ΓΗ είδα νιουζ δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτο το μεγαλο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε κάποτε, , κάποιος να πάρει μια πρωτοβουλία και να σταματήσει αυτό το περίεργο και άκρως τριτοκοσμικό φαινόμενο για την πόλη και τις αρχές της.
Σε επόμενη ανάρτηση θα επανέλθουμε με φωτογραφίες για όσους δεν ζουν εδώ και ίσως τους φαίνεται περίεργο όλο αυτό.