Ο Α.Σ. Μελίκης βάζει τέλος στα παραμύθια. Ανακοίνωσε τις πληρωμές του για το 22 με τιμές πολύ υψηλές για τον παραγωγό.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Απ. Λουκανόπουλος

Στο τοπικό ειδησεογραφικό site Βεροιώτης διαβάζουμε  ανακοίνωση του αγροτικού συνεταιρισμού Μελίκης, όπου παρουσιάζει πλήρη λίστα τιμών εξόφλησης παραγώγου για κάθε ποικιλία ξεχωριστά. 

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ που κάναμε οι τιμές αυτές κρίνονται από τους αγρότες άλλων περιοχών (κυρίως Αλεξάνδρειας) εντυπωσιακά υψηλές, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα πολύ καλό εισόδημα στους αγρότες μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού Μελίκης, σε αντίθεση με μέλη άλλων συνεταιρισμών ή με όσους δίνουν σε εμπόρους απευθείας.

 Πέραν τούτου, η αξιέπαινη πρωτοβουλία για δημοσίευση των τιμών λειτουργεί και ως ένα μπούσουλα για τους αγρότες της περιοχής ωστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από γνωστούς απατεώνες, συνεταιριστές και λοιπούς.

 Μεταξύ άλλων από τη λίστα προκύπτει ότι όχι μόνο δεν είναι κακή η  χρονιά για τα ροδάκινα όπως λέγεται, αλλά οι τιμές που απολαμβάνει ο παραγωγός είναι πολύ καλές με αποτέλεσμα η παραγωγή ροδάκινων παρά την αύξηση στα έξοδα παραγωγής να είναι αρκετά προσοδοφόρα, τουλάχιστον για όσους είναι μέλη οργανωμένων συνεταιρισμών όπως της Μελίκης. 


Δείτε τη λίστα με τις τιμές :