Αγώνες μεγαλείου και ανθρωπιάς.

Με το σύνθημα «Έλα στη θέση μου .. Δες τη μοναδικότητα … Ζήσε τη διαφορετικότητα» και σε όμορφο αλλά και συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι  «3οι Αγώνες Φιλίας», την Τρίτη 5 Απριλίου στο ΔΑΚ Βικέλας στο Μακροχώρι Βέροιας, μια διοργάνωση που διεξήχθη μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός τόσο για τα άτομα με αναπηρίες όσο και για τους τυπικούς μαθητες.

Όπως μας ενημερωνει το verianet.gr που κάλυψε άψογα όλη την διοργάνωση :

"Στους «3ους Αγώνες Φιλίας» συμμετείχαν αθλητές, μαθητές και άτομα με αναπηρίες οι οποίοι έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία καθώς κλήθηκαν να αγωνιστούν χέρι – χέρι ή με αντιπάλους τυπικούς μαθητές.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με επιδείξεις των παραολυμπιακών και ολυμπιακών αθλημάτων μέσα στο κλειστό γήπεδο του ΔΑΚ Βικέλα και στη συνέχεια ακολούθησε το αγωνιστικό πρόγραμμα στο γήπεδο του στίβου, με αγωνίσματα 50μ, 100μ , 400μ, 800μ, 1500μ, Μήκος και Σφαίρα.

Οι επιδείξεις περιλάμβαναν τα αθλήματα: Ξιφασκία, υπό τις οδηγίες της πρώτης Ελληνίδας Ξιφομάχου σε αμαξίδιο που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και Πρωταθλήτρια Ξιφασκία Κέλλυ Λουφάκη, Άρση Βαρών, Judo και Laser Run.

Στην ξιφασκία, κλήθηκαν οι τυπικοί μαθητές να καθίσουν στο αμαξίδιο και να δοκιμάσουν το άθλημα από τη σκοπιά των Ατόμων με Αναπηρία.

Στο Judo, οι τυπικοί μαθητές φόρεσαν μαύρη μάσκα προκειμένου να αγωνιστούν με αντιπάλους ΆμΕΑ που είχαν προβλήματα όρασης.

Οι 3οι Αγώνες Φιλίας πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας. με την στήριξη του Be Active Hellas της ΓΓΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ημαθίας"